Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR U KNINU

Beroš: Moglo je završiti loše, zadovoljni smo odgovorom kninske bolnice

Ministar Vili Beroš stigao u posjet Općoj i veteranskoj bolnici 'Hrvatski ponos'
Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
1/7
24.04.2020.
u 11:28

i. Ono što je još jednom treba naglasiti, apsolutno je i dalje nužno čuvati taj razmak između nas, promišljati da je virus i dalje tu te da radimo sve da spriječimo njegovo širenje - kazao je ministar Beroš nakon sastanka

Ministar Vili Beroš stigao je u posjet kninskoj Općoj i veteranskoj bolnici "Hrvatski ponos". Razlog posjeta nije ranije otkriven medijima, a u obraćanju nakon sastanka rečeno je da je u fokusu bila COVID-19 kriza, odnosno stanje u bolnici koja je prije desetak dana bila jedno od žarišta koje je brojilo 15 pacijenata i 13 zdravstvenih djelatnika pozitivnih na koronavirus.

- Razgovarali smo aktualnoj problematici i epidemiološkoj situaciji. Došao sam tu i zahvalio županijskom stožeru i svima koji sudjeluju u provođenju mjera. Naglasio sam važnost naše komunikacije što se najbolje pokazalo na epidemiološkoj situaciji na Murteru koja se nasreću zadovoljavajuće riješila. Također smo razgovarali o popuštanju određenih mjera koje se moraju početi događati. Ono što je još jednom treba naglasiti, apsolutno je i dalje nužno čuvati taj razmak između nas, promišljati da je virus i dalje tu te da radimo sve da spriječimo njegovo širenje - kazao je ministar Beroš nakon sastanka.

- S velikom zahvalnošću smo prihvatili ministrov dolazak, ali smo izrazili i naše zadovoljstvo kako je ministar sa stožerom radio i ulijevao povjerenje. Mislim da prenosim zadovoljstvo svih građana. I danas smo na nuli. Imamo i dalje 83 oboljela i 32 ozdravljenih -  kazao je župan Goran Pauk dodajući da je na današnjem sastanku obavijestio ministra o kronologiji poduzetih mjera.

Ministar je izrazio zadovoljstvo odgovorom bolnice na proboj zaraze.

>> VIDEO Prof. dr. sc. Nenad Ban savjetuje čega bi se građani trebali držati i nakon opuštanja mjera

- S obzirom na ovu ugrozu, za očekivati je bilo da će se dogoditi proboj u bolnice. Kninska bolnica nije izuzetak, no zahvaljujući djelovanju epidemiološke struke i postupanju vodstva bolnice, ova kriza je riješena na zadovoljavajući način. S obzirom na činjenicu da bolnica ima i pacijente s prolongiranim liječenjem, moglo je završiti drugačije, ali srećom nije tako da smo zadovoljni njihovom reakcijom jer - kazao je.

Upitan postoji li komunikacija između ministara zdravstva zemalja koje su nama turističke značajne te je li bilo riječi o uvođenju zdravstvenih e-propusnica, ministar je odgovorio: 

- Držimo sve ministre zdravstva članica EU u stalnom kontaktu. Bilo je razgovora o puno toga, ali u ovom trenutku ne i o turizmu. Bilo je razgovora o zdravstvenim temama, zaštitnoj opremi, popuštanju mjera, potrebnoj komunikaciji kako bi se spriječilo prelijevanje oboljelih iz jedne zemlje u drugu. Znam da je kolega Capelli razgovarao sa svojim kolegama i da nekakvi planovi postoje, ali mislim da je rano sada još govoriti o tome. Prvenstveno se bavim zdravstvenim odgovorom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije