Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgovornost prije svega

Beroš otkrio hoće li se kažnjavati nenošenje maski i poslao važnu poruku

Ministar zdravstva Vili Beroš glasovao na glasačkom mjestu u Splitu
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/4
05.10.2020.
u 20:17

Ministar je otkrio da je ponovno otvoreno rodilište u zagrebačkoj bolnici u Petrovoj nakon što je privremeno bilo zatvoreno jer otkriveno da je jedan liječnik zaražen koronavirusom te je njegovih 15 kolega završilo u samoizolaciji.

Ministar zdravstva Vili Beroš govorio je o obveznom nošenju zaštitnih maski u zatvorenom. Kazao da se još nije razgovaralo o sankcioniranju onih koji se toga ne pridržavaju.

"Ono što je važno jest ukazivati na važnost nošenja zaštitnih maski. Naime, održavanje fizičkog razmaka jedan je od najvažnijih načina sprečavanja širenja bolesti. Naravno da nije uvijek moguće održati distancu i u tim je slučajevima maska vrlo važan element. Možemo reći da ovih dana nošenje maske postaje gesta s porukom – čuvanje je vlastita odgovornost'', kazao je ministar za Dnevnik.hr.

Video: Pravni stručnjaci odgovaraju na pitanje: Mogu li se kazniti oni koji ne nose maske?

Kaže da ''nitko na ovom svijetu nema resurse'' da bi kontrolirao nose li svi ljudi maske. ''Sve je na odgovornosti. Moramo znati da nošenjem maske štitimo druge'', poručio je Beroš.

Ministar je otkrio da je ponovno otvoreno rodilište u zagrebačkoj bolnici u Petrovoj nakon što je privremeno bilo zatvoreno jer otkriveno da je jedan liječnik zaražen koronavirusom te je njegovih 15 kolega završilo u samoizolaciji. Beroš kaže da, ako se svi budu pridržavali mjera, funkcioniranje zdravstvenog sustava nije upitno tijekom epidemije.

''Međutim, treba ponovno naglasiti da je sve ono što se radi na ulazu u zdravstvene ustanove od velike važnosti za čuvanje zdravlja pacijenata, ali i zdravstvenih djelatnika. Sve te procedure su stvarno nužne i to će najbolje doći na vidjelo tijekom jeseni kad će vjerojatno širenje virusa biti učestalije'', kazao je ministar.

Ključne riječi

Komentara 23

DU
Deleted user
21:15 05.10.2020.

Capak - Beroš: Oderali ste onog seljaka 8000 kn, sram vas bilo.

CO
cobalt60
21:13 05.10.2020.

Ministre samo se kazne računaju, kazniti ovu rulju sa 600-1000 eura za nenošenje maski - zamislite samo koliko će se proračun napuniti!

Avatar razbojnik404
razbojnik404
21:03 05.10.2020.

Najzanimljivi su "anti brnjičari" koji se pak stalno služe s tolikim brojem crebralnih proteza. To im je prihvatljivo. Maska koja štiti njihov i tuđi život im nije prihvatljiva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije