Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKRENUTA ISTRAGA

Ministar Beroš komentirao slučaj iz Rijeke: 'U ponedjeljak će inspekcija utvrditi što se događalo'

Zagreb: U zgradi NSK održana je 44. sjednica Vlade Republike Hrvatske
Davorin Visnjic/PIXSELL
26.02.2021.
u 21:43

- Potpuno je jasno da u onim slučajevima kada je riječ o anomaliji ploda može se izvršiti prekid trudnoće iznad dobi od 10 tjedana stoga mi nije jasno zašto nije došlo do takvog redoslijeda zbivanja i u Rijeci - dodaje Beroš

Ministar zdravstva Vili Beroš oglasio se povodom slučaja mladog para koji je doznao u 6. mjesecu trudnoće da njihova beba neće preživjeti, a kao jedino rješenje ponuđen im je pobačaj u Sloveniji, što bi ih stajalo 5000 eura. Nakon što je njihova priča objavljena u Provjerenom, u riječkom KBC-u pokrenuli su istragu, a ministar Beroš potvrdio je da je poslana i inspekcija.

"U prvom redu isprika obitelji na tom događanju i zahvala liječnicima u Zagrebu koji su sukladno pravilima struke i zakonskim omogućili prekid trudnoće. Potpuno je jasno da u onim slučajevima kada je riječ o anomaliji ploda može se izvršiti prekid trudnoće iznad dobi od 10 tjedana stoga mi nije jasno zašto nije došlo do takvog redoslijeda zbivanja i u Rijeci", izjavio je ministar Vili Beroš za Dnevnik Nove TV.

Obitelj traži odgovore, ne žele nikoga razapeti, ali ovo je slučaj za koji na prvu nitko nema objašnjenja.

"U ponedjeljak će zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva utvrditi što se dolje dešavalo. Zakon i stručno postupanje je jasno, mogućnost takvog zahvata u RH postoji i to je učinjeno, ali mi nije jasno zašto je došlo do ovakvog događaja, istražit ćemo", napomenuo je ministar. 

Komentara 2

L8
L8qzlih4
08:53 27.02.2021.

Pustit samo tako ženu.. Govnari,fuj!

DU
Deleted user
22:38 26.02.2021.

čija komisija.. tvoja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije