Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBACIO OPTUŽBE

Beroš: 'Ispada da pola Hrvatske su moji prijatelji i da sam dijelio poslove'

Zagreb: Vili Beroš dao je izjavu medijima prije početka sjednice Vlade
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/2
19.04.2021.
u 20:40

Na pitanje kad će se provesti reforma, ministar zdravstva rekao je kako će biti što prije.

Ministar Vili Beroš, čiji opoziv traži oporba, ustvrdio je kako još uvijek ima podršku premijera Andreja Plenkovića te da vjeruje da će uspjeti provesti nužne reforme u zdravstvu. 

Komentirajući izjavu predsjednika Zorana Milanovića koji je kazao za ministra Beroša da je tu da ga se potroši i baci kao ručnik, rekao je sljedeće: - Ne mogu to komentirati, nitko ne treba brinuti o meni i hoću li biti odbačen ili ne. U ovom trenutku sam član Vlade, provodim politiku Vlade RH i to radim vrlo požrtvovno.

- Nisam fiksiran za ministarski stolac već sam usmjeren k rješavanju problema, rješavanju problema veledrogerija, financijska stabilizacija zdravstvenog sustava, kao i u konačnici potrebne reforme, ono su čemu težim, a vjerujem da na tom putu imam potporu Vlade RH i predsjednika. Ono što želim dalje naglasiti, je da sam samo jedan kotačić u tom motoru koji generira promjene, da je riječ o timskom radu i spreman sam voditi taj tim. Naravno, najodgovorniji sam za provođenje ili neprovođenje reformi - naveo je za RTL

Na pitanje kad će se provesti reforma, rekao je kako će biti što prije. 

Osvrnuo se i na najnovije afere s kojim ga se povezuje, među kojima je i davanje poslova prijateljima. 

- Upravo je nevjerojatno koliko prijatelja imam u zadnjim danima, ispada da je pola Hrvatske, da su moji prijatelji i da sam dijelio poslove. Apsolutno ne, niti jedna od informatičkih kuća koje su ugovorene u procesu održavanja i razvoja platforme Cijepi se nije ušlo u ministarstvo ni dok sam bio pomoćnik, a kamoli dok sam bio ministar. kada je riječ o još jednom mom ''prijatelju'' i dalje je sve legitimno, sve legalno, i u skladu sa zakonskim procedurama, ali je potpuno jasno da moram imati ljude koji me na različitim aspektima suportiraju - kazao je ministar Vili Beroš. 

VIDEO: Plenković o Berošu: Branit ću ga u Saboru, oporba će izgubiti i 12. inicijativu za opoziv


 

Ključne riječi

Komentara 2

AD
adminka
00:37 20.04.2021.

Ne držim do liječnika koji ostavi svoju struku i ode u politiku.

GE
generacija57
21:04 19.04.2021.

Vili,da imaš obraza i časti,stao bi pred kamere i javno izjavio da Plenković ne da reforme.Pa makar ne bio više ministar.Ali bi ostao pošten.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije