Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
100 dana vlasti

Mimica: Pred Vladom je još dosta vremena i dosta posla

neven mimica na plitvicama (1)
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
31.03.2012.
u 14:26

Promjene Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji i Zakona o HRT-u izazvat će najviše pozornosti, uvjeren je Mimica

Neven Mimica, potpredsjednik Vlade i izaslanik Vlade na današnjem obilježavanju pogibije Josipa Jovića, jedini je htio razgovarati s medijima o prvih 100 dana Vlade, nakon što je predsjednik Ivo Josipović prvo najavio, pa odustao od komentara društenih i političkih događaja u Hrvatskoj.

Mimica je istaknuo kako je posao Vlade bio težak no čekaju ih mnogo teže stvari od onih kojima su se bavili prvih 100 dana.

- Mislim da su očekivanja velika, i javnosti i medija, svakoga čovjeka U Hrvatskoj. To je normalno zbog onoga svega što se Hrvatskoj loše događalo u posljednjih nekoliko godina. U ovih 100 dana teško je donijeti neku definitivnu konačnu ocjenu o tome je li Vlada dobra ili loša. Mislim da je tih 100 dana pokazalo da Vlada ide u dobrom smjeru. Da mandat traje četiri mjeseca onda bi se na osnovu tri mjeseca mogla donositi odluka. Pred nama je još dosta vremena i dosta posla - kazao je Mimica.

- Mislim da je u prvih 100 dana napravljeno nešto dosta veliko. Prvo, donesen je proračun koji po prvi puta smanjuje javnu potrošnju, donesen je jedan cijeli sklop mjera koji znači da je postignuta jedna odgovarajuća ravnoteža između proračunskih restrikcija, smanjivanja proračunske potrošnje s jedne strane i s druge strane ipak poticaja za pokretanje gospodarstva za rast investicija prije svega, kazao je istaknuvši kako je u "proračunu ipak jedna riječ najvažnija, a to je investitcija. Mislim da će vrlo brzo, radi se o mjesecima, da će taj investicijski zamah početi davati prve rezultate".

Istaknuo je dobre postupke Vlade u prvih 100 dana poput provedenog referenduma o pristupanju Europskoj uniji, ratifikacije sporazuma o pristupanju kazavši da je to sigurno veliko postignuće pogotovo za početak rada jedne vlade.

- Cijeli niz sustavnih zakona dolazi na red, neki od njih sljedeći tjedan. Pred nama, od onih koji će izazvati najviše pozornosti, jest Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji, Zakon o HRT-u, raspravljat ćemo o Zakonu o sprečavanju sukoba interesa, pred nama je jedno uređivanje cijelog izbornog sustava, političkog sustava u smislu snažnije decentralizacije, to je ono na čemu će Vlada raditi, a ocjenu o ovih prvih 100 dana jesmo li na pravom putu naravno prepuštamo onima koji su tu voljni ocjenjivati. Svi koji hoće dobronamjerno i politički gledati kako funkcionira koalicija, mislim da se ipak radi o drugačijem koaliranju u odnosu na koalicijsku vladu iz 2000. godine. Mislim da stranke ove koalicije definitivno imaju vrlo čvrste interese zajedničkog djelovanja na rješavanju zajedničkih problema. Takav interes će sigurno držati koaliciju zajedno. Unutar takve koalicije zna se tko što radi i što je čiji posao. Za svaku koaliciju važno je da funkcionira kao zajedništvo, a ne kao zboj pojedinačnih ili ministara ili stranaka. Postat će sve jasnije kako je ovo koalicijski tim i stvarna koalicijska vlada - zaključio je Mimica.

Komentara 10

DU
Dudek
16:39 31.03.2012.

Vi u vladi niti ste gladni niti žedni. Vama nije bitno koliko imate vremena. Pitajte porezne obaveznike i srotinju kou pljačkate za jednu kunu. HARAČ RAJO HARAČ- Kuha gazda nam treba.

PG
praseca gripa
17:23 31.03.2012.

U Hrvatskoj je najvaznija trenutno umjetna oplodnja!? Svaka vam cast! A sto je sa stotinama tisuca ljudi koji nemaju posla i nemaju od cega hranit svoje obitelji? Firme se dnevno gase,a vi bi prodali ono sto je jos u funkciji! Nisam citala Plan 21.Je li to sve tako stajalo u njemu? Mila majko,tko je za vas glasovao?

OB
-obrisani-
15:27 31.03.2012.

ko je pre Josipa Jovića, poginuo ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije