Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Milost prema vuku je okrutnost prema janjetu

Kad se netko poziva na kršćansko milosrđe i traži za nekoga oprost, prvi je korak na tom putu pokajanje za počinjeni zločin onoga tko taj oprost traži.

Komentari 5

Avatar Bud Humski
Bud Humski
16:30 29.04.2022.

Da bi se covjek istinski pokajao, mora se prvo iskreno ispovjediti i priznati SVE svoje grijehe! A ova dvojica su se na sudu branila... sutnjom! A sutjeli su s razlogom, jer su se plasili da prilikom ispitivanja ne odaju imena svojih kolega ubojica iz drugih slucajeva, ili mozda cak i hladnokrvnog ubojice obitelji Sevo. Ili da im se ne bi omaklo pa da se pokaze kako ubojstvo Djurekovica nije jedino u koje su bili umijesani? Ne treba uopce sumnjati da Perkovic i Mustac znaju mnogo i o drugim Udbinim ubojstvima sirom svijeta, ali je ocito da su odlucili odnijeti svoje tajne sa sobom u grob... I zato, njihovo oslobadjanje bi bilo perverzija i pravde i milosrdja. A Milanovic, ako ih doista pomiluje poslije svega sto je govorio, onda bi trebao uciniti barem jednu casnu stvar i dati neopozivu ostavku. Ne znam samo sto bi onim generalima koji su potpisali onu mini-peticiju? Da mozda nisu "cijepljeni" protiv slavnog virusa? Za neke od posljedica "cijepljenja" vec znamo, ali strucnjaci tvrde da cemo saznati pun spektar nuspojava tek s prolaskom vremena...

VL
LL
lijepa_li si
16:24 29.04.2022.

svaka čast autoru. još uvijek ima hrabrih i neovisnih, neumreženih!

VL
ŠU
šunje
18:19 29.04.2022.

oni su svoje sds metode,nastavili i u "slobodnoj" HR a zato nisu nikada odgovarali a kamoli se pokajali...

VL
SL
slavenZadravec
19:39 29.04.2022.

Ovo ne bi trebao biti toliko zanimljiv slučaj jer se radi o hladnoratovskim igrama koje nisu imale veze s današnjom Hrvatskom. Hrvatska (kao i ostale države) bi se prvenstveno trebala baviti zločinima koji su počinjeni u njeno ime i na njenu sramotu.

VL
DU
Deleted user
16:50 29.04.2022.

Ovo je atipičan slučaj odnosno drakonska kazna iz smjera njem. pravosuđa zato jer je ubijen doušnik BND, koji je godinama davao njem. obavj. službama osjetljive informacije o zalihama goriva, skladištima i ratnim planovima, a bio je u vrhuški INA. Ubila ga SDB na njem. tlu, što je drskost samo po sebi - jer je bio pod zaštitom tamo. U slučaju "obične" emigracije, koja je također tamo ubijana po nalogu pok. Dolanca (tzv. stavljanje na A listu) - izostala je bilo kakva reakcija njem. pravosuđa, to se smatra(lo) unutr. pol. obračunima, samo na tlu SR Njemačke. Tko želi više informacija o toj epohi i metodama SDB, samo utipkajte Božidar Spasić jer taj priča "k o yang ce" na tamošnjim TV kanalima, nezaobilazna pojava koja je izbjegla kazneni progon u Njemačkoj jer Srbija ne izručuje, dok RH morala kad je primljena u EU.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.