Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KĆI AUTOKRATA

Miloševićeva kći nakon 18 godina šutnje: Nikad se neću vratiti u Srbiju

Slobodan Milošević
Foto: YT/Screenshot
19.03.2019.
u 09:01

Marija Milošević žali za godinama provedenim u glavnom gradu Srbije i smatra da je njezin otac umro pod sumnjivim okolnostima.

Kći Slobodana Miloševića, jednog od najzaslužnijih za krvavu agresiju Srbije na Hrvatsku, nakon 18 godina progovorila je za medije i otkrila zašto se ne misli vratiti u zemlju kojom je njezin otac upravljao sve do svrgnuća 5. listopada 2000. godine, piše srpski Kurir.

Marija Milošević Srbiju je napustila 2001. godine nakon što je njezin otac izručen Međunarodnom sudu u Haagu. Od tada živi u Crnoj Gori jer je razočarana odnosom Srbije prema njezinoj obitelji.

Na pitanje kako trenutačno živi, govori da joj je žao što je 36 godina morala provesti u Beogradu.

– Meni je, ustvari, strašno žao što sam se uopće rodila u Beogradu 1965. godine i tamo provela svojih prvih 36 godina. Stalno maštam o tome kako bi bilo divno da tatini roditelji nikada nisu otišli odavde, da je tata bio na moru te godine kad je upoznao mamu, a da je mama došla na ljetovanje i da su se oni zaljubili i da je mama ostala ovdje s tatom. Isto bismo se rodili Marko i ja, i svi bismo bili danas sretni i zajedno – rekla je i dodala da se "nikada neće vratiti u Srbiju".

Je li ljutita na Srbiju?

– E, na ovo pitanje trebam objaviti knjigu „Zašto sam ogorčena na Srbiju“ – rekla je. Na upit o odnosu s majkom i bratom koji su u Rusiji također je rekla da bi tome trebala posvetiti jedno poglavlje u knjizi.

Također iznosi i glasine koje su kolale u tamošnjoj javnost o tome da su određene osobe davale i pet milijuna dolara da njezin otac bude izručen Haagu. Upozorava da postoje mnoge indicije da je do toga i došlo jer su svojedobno Vojislav Koštunica, Zoran Đinđić i Milan Milutinović garantirali da neće biti izručen međunarodnim sudovima.

Posljednji razgovor s ocem

– U petak uvečer, 10. ožujka 2006. godine, čuli smo se. Rekao mi je: „Sutra ću ti se javiti ranije, jer je subota.“ Nije se javio. Sljedećeg dana je umro.

Njegove pogreške

– Pogriješio je što je uopće bio predsjednik te zemlje. Biti predsjednik Srbije posao je iz pakla. Koji je postotak ljudi koji su u nekom trenutku vodili Srbiju doživio duboku starost ili koji postotak uopće umre prirodnom smrću? – upitala se kći Slobodana Miloševića za kojeg dio Srbije sumnja da je otrovan, a što je prikazano i u knjizi Vukašina Andrića "Anatomija sudskog ubojstva".

Odbacuje i priče da se njihova obitelj enormno obogatila tijekom ratnih devedesetih.

– Ti što to govore vjerojatno bi se obogatili da su bili na našem mjestu zato što imitiraju sebe i pretpostavljaju da i mi radimo ono što bi oni napravili. U psihologiji se to zove projekcija, a narodna mudrost jednostavno kaže: „Lopov za svakog misli da je lopov“.

Optužno vijeće odlučuje o osnovanosti optužnice protiv Varge i Curića

Komentara 6

IM
Immanuell
09:33 19.03.2019.

Nakon smrti takvih roditelja ispaštaju samo njihova djeca, ako su normalna. Sjećam se da je njegov sin bio strah i trepet Srbije gdje god se pojavio dok je tata držao zemlju u šahu. Ne postoji drugi način, već samo onaj na koji je on proživio život. Njegova kći ovdje samo izražava svoju maštu, ali on je bio takav kakav je bio, vlastohlepiv, autokrat s diktatorskim karakteristikama osobnosti, sklon petljanju s krim podzemljem, naručivanju atentata....... Da nije, ostao bi kako ona kaže u CG i bili bi svi sretni danas........ Ostala je stigma na nju, gdje god se pojavi i treba se predstaviti, bit će kćerka Slobodana Miloševića koga rijedak slučaj netko pamti po ičemu dobrome....... Brat je ionako moron ogrezao u kriminalu, sumnjam u njegovu savjest i ima li je uopće. Koliko djeca ispaštaju govori slučaj Mladićeve kćeri koja je izvršila samoubojstvo kad je potvrđeno na koji je način rat vodio njezin tata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije