Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osvrnuo se na izjavu premijera

Milošević u Varivodama: Vrijeme je da čujemo ono što smo možda stavljali sa strane i zataškavali

Plenković na obljetnici u spomen na srpske civile s područja Šibensko-kninske županije
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/7
28.09.2020.
u 12:56

Ovo je velika stvar što dolazi predsjednik Vlade RH jer ovo je prvi put nakon 25 godina da dolazi na komemoraciju na kojoj se iskazuje poštovanje prema žrtvama koje su nevino stradale u Varivodama, kazao je Milošević

Nakon komemoracije civilnim žrtvama ratnog zločina u Varivodama, potpredsjednik Vlade Boris Milošević odgovarao je na pitanja novinara.

"Ovo je velika stvar što dolazi predsjednik Vlade RH jer ovo je prvi put nakon 25 godina da na komemoraciju na kojoj se iskazuje poštovanje prema žrtvama koje su nevino stradale u Varivodama dolazi predsjednik Vlade. To je vrlo jaka, simbolična gesta da i ove žrtve ovdje zaslužuju empatiju i poštovanje svih u društvu", kazao je potpredsjednik Vlade Boris Milošević.

Video: Boris Milošević u Varivodama (Snimio Frane Šarić)

Na pitanje što kaže na premijerovu izjavu da Hrvati trebaju priznati zločine, a da Srbi također trebaju priznati da je na Hrvatsku izvršena agresija kazao je: 

"To je ono što sam ja govorio kada sam išao u Knin i u svojim intervjuima, da je vrijeme da nakon 25 godina posjećujemo jedni druge, da otvaramo te bolne teme, da je vrijeme da se konačno čujemo, da čujemo ono što smo možda stavljali sa strane, zataškavali jer posljedica tog nedijaloga i zataškavanja jest to da ovdje u Varivodama nemamo odgovorne za zločine", kazao je Milošević okupljenim novinarima.

Ključne riječi

Komentara 12

HH
HH:
13:55 28.09.2020.

Hrvatska država bi se mnogo lakše i brže obranila od srbijanske JNA agresije da pripadnici serbske manjine u Hrvatskoj nisu zabili nož u leđa Hrvatskoj obrani dizanjem tzv."balvan revolucija".

JU
Jura
13:21 28.09.2020.

Kakve točno ovaj zločin ima veze sa ratnim zločinom?

JB
JOKI_BROKI
13:12 28.09.2020.

Hrvati moraju lustrirsti pravosudje . I poslije toga postovati presude neovisnog sudstva, pa tako i sve pravomocne presude za ratni zlocin u domovinskom ratu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije