Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komemoracija u Jasenovcu

Milošević: Nisu ispunjene pretpostavke za jednu kolonu, Bauk: To nije iznenađenje

Boris Milošević
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
20.03.2019.
u 15:00

Na državnoj komemoraciji u Jasenovcu, kako su potvrdili u utorak, neće sudjelovati predstavnici Srpskog narodnog vijeća te Koordinacije židovskih općina

Saborski zastupnik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Boris Milošević izjavio je u srijedu uoči sastanka koalicijskih partnera da podržava odluku organizacija naroda žrtava Jasenovca da se ne priključe državnoj komemoraciji za žrtve ustaškog logora u Jasenovcu jer nisu ispunjenje pretpostavke za jednu kolonu.

"Mislim da nisu ispunjene sve pretpostavke za jednu kolonu, jedna kolona je želja svih nas", izjavio je.

Dodao je da misli da je to bitno i važno za mentalno zdravlje hrvatskog društva, ali da bi se to dogodilo, moraju biti ispunjene pretpostavke.

Na državnoj komemoraciji u Jasenovcu, kako su potvrdili u utorak, neće sudjelovati predstavnici Srpskog narodnog vijeća te Koordinacije židovskih općina. Prema najavama, organizacije naroda žrtava Jasenovca održat će komemoraciju u petak, 12. travnja, dok će državna komemoracija biti održana 14. travnja.

Bauk: Ništa se nije promijenilo

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk izjavio je da nije iznenađen da predstavnici manjinskih zajednica i antifašista već treću godinu za redom ne žele sudjelovati u službenoj državnoj komemoraciji u Jasenovcu.

"U stavu Vlade i državne vlasti nije se ništa promijenilo prema tim pitanjima što bi promijenilo njihovu odluku tako da me to ne iznenađuje“, komentirao je Bauk.

Osvrnuo se i na prijedlog dodjele počasnog doktorata Milana Bandiću, rekavši da je to "na tragu kretanja u rangu Sveučilišta u Zagrebu u zadnjih nekoliko godina tako da je to jedna logična odluka“.

Upitan je li u redu da je uskoro ponovni član SDP-a Ivo Josipović podržao dodjelu počasnog doktorata Bandiću, Bauk je odgovorio: "Lagao bih vas kad bih rekao da nisam bio iznenađen“.

"Nisam ulazio u razloge koje je obrazložio. Napisao je javno što misli i neću dalje javno polemizirati s bivšim ili budućim članovima moje stranke. Josipović je sveučilišni profesor i dopuštam da o stvarima koje se tiču Sveučilišta zna više od mene pa onda neću ulaziti u polemiku u tom smislu“, kazao je Bauk.

Josipović je jučer za N1 izjavio da ne bi imao ništa protiv da se Bandiću dodijeli počasni doktorat, pripisujući mu u zasluge izgradnju Muzičke akademije.

 

Komentara 11

JI
Ja i Ja
15:17 20.03.2019.

SDSS, stranka koja u prvim redovima ima odlikovanog snajperistu, naravno odlikovanom od strane takozvane “Republike Srpske Krajine” za iznimni doprinos u oslobađanju “srpske Banije i Slavonije”, ima obraza govoriti o zločinima. Kakva lakrdija od države smo mi postali....

AM
AMD------------------------
16:19 20.03.2019.

koju drzavu zastupa bauk ?

ST
stric7
15:39 20.03.2019.

... milošević 2019-e tvrdi da nisu ispunjene sve pretpostavke da on korača skupa sa institucijama RH .... upravo zbog ovakvi tvrdnji oslobađali smo sa devedesetih od velikosrbske i komunističke okupacije.... .... "kreni gardo"....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije