Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vratili povelju RH

'Osnivač Braniteljskog portala bez dokaza osuđen je na 22 mjeseca zatvora'

Mladen Milošević
Foto: ŠibenikIN
1/4
22.02.2015.
u 20:25

Prva tri dana nisu mi dopustili ni da suprugu nazovem, priča Milošević

Braniteljski portal vratio je Povelju RH koju je dobio za “objektivno i kontinuirano promicanje moralnih i društvenih vrednota hrvatskih branitelja te promicanju istine i zaštite digniteta Domovinskog rata”. Razloga, kako su istaknuli u otvorenom pismu ima mnogo, ali jedan od ključnih jest, kako kažu, uhićenje “po kratkom postupku" i izricanje presude "munjevito, nepravedno, pod pritiskom i bez ikakvih dokaza osuđenom osnivaču i dugogodišnjem uredniku, Mladenu Miloševiću”. 

Naime, Županijski sud u Šibeniku Miloševića je nepravomoćno osudio na 22 mjeseca zatvora zbog pronevjere 1,4 milijuna kuna na štetu Udruge oboljelih od PTSP-a “Tvrđava Knin” kojoj je na čelu.

“Milošević je bez pravovaljane istrage uhićen, pritvoren i vrlo brzo prvostupanjski osuđen, ali potpuno nevin, bez dokaza i pod jako sumnjivim i čudnim okolnostima uvažavanja samo jednog  jedinog svjedoka, iako su ostali svi redom svjedočili u korist našeg osnivača” napisali su vraćajući Povelju, uvjereni kako je Milošević zasmetao moćnicima o kojima je Braniteljski portal pisao. Protiv Miloševića je svjedočio knjigovođa, dok su ostali svjedoci, iako ih je pozvao DORH, svjedočili u njegovu korist. Htjelo ga se oblatiti pa su ga nastojali proglasiti kockarom, ali svjedok je pred sudom prisnažio kako ga nikad nije vidio da kocka. “Tom sramotnom presudom se željelo konsternirati braniteljsku populaciju kako bi izgubili povjerenje u Braniteljski portal i narušiti osobnost našeg osnivača i dugogodišnjeg urednika, te ga već dobrano narušenog zdravlja, na kraju i uništiti”, poručili su.

– Preneražen sam zbog svega, ali vjerujem u hrvatsko pravosuđe i od višeg suda očekujem samo da otvore moj predmet i pročitaju ga. Osuđen sam temeljem iskaza jednog jedinog svjedoka dok su svi ostali, koji su govorili istinu, svjedočili u moju korist – izjavio je Milošević koji u potpunosti negira djelo.

– Nisu utvrdili pravo stanje niti ih je zanimalo. Priveli su me i zatvorili na 30 dana, a nisu zapečatili prostor, niti proveli pravu istragu. Prva tri dana nisu mi dopustili ni da suprugu nazovem, a dva puta su mi donijeli krivu terapiju u ćeliju... – priča Milošević.

Hrvatsko žrtvoslovno društvo također  tvrdi da je riječ o montiranom  procesu. Milošević je, naglašavaju, neumorno širio istinu o Domovinskom ratu, najzaslužniji je za podizanje Spomenika hrvatske pobjede Oluja 95, bio uz generale u vremenu kada ih politika nije podržavala, osobno je pomogao mnogima, u miru je spasio nekoliko života, odvraćajući branitelje od suicida... Pišu kako mu je supruga nedavno nakon 23 godine dobila otkaz u MORH-u te zaključuju kako očekuju da će Vrhovni sud ukinuti presudu.

>> Branitelji Splitsko-dalmatinske županije: Vratite HOS-ovcima "Za dom spremni"

>> Vukšić: Branitelji su pljuvali na mene kad sam ih pitao zašto prosvjeduju

Komentara 100

LO
lojtra1
20:48 22.02.2015.

Demokracija se zasniva na trodiobi vlasti a ne na tri paralelne vlasti. Iako odvojena od izvršne sudska vlast MORA biti odgovorna narodu jer ovako odluke nedodirljivih sudaca od demokracije čine farsu! Suce treba staviti u situaciju da moraju odgovarati za svoja djela i da mogu dobiti otkaz!

PA
parasa
20:42 22.02.2015.

Meni ovdje nije jasno jedno: dali je ovaj sud u Šibeniku Vrhovni suh RH, ili sud nekih moćnika, bolje rečeno nekih tajkuna????

DU
Deleted user
21:53 22.02.2015.

Lopove u zatvore!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije