Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
komentirao pobjedu kolinde

Milorad Pupovac: Odnosi Hrvatske i Srbije neće se poboljšati najmanje godinu dana

Milorad Pupovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
13.01.2015.
u 09:50

Prema njegovoj procjeni, novoizabrana predsjednica neće mijenjati politiku koja joj je u nedjelju donijela pobjedu

– Odnosi Srbije i Hrvatske sigurno se neće poboljšati još najmanje godinu dana – rekao je predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća Milorad Pupovac za beogradski Blic komentirajući pobjedu Kolinde Grabar Kitarović na predsjedničkim izborima u Hrvatskoj.

Prema njegovoj procjeni, novoizabrana predsjednica neće mijenjati politiku koja joj je u nedjelju donijela pobjedu.

– Radit će protiv Vlade u Zagrebu i na antiregionalnoj politici. Također će nastojati zaštititi Hrvate u Srbiji, ali i nadzirati proces pridruživanja Srbije EU – ocjenjuje Pupovac. Zamoljen da prokomentira izjavu ili lapsus Kolinde Grabar Kitarović kada je Vojvodinu i Srbiju nazvala susjednim zemljama, Pupovac je rekao kako je ta vrsta lapsusa češća kod predstavnika HDZ-a, nego kod drugih stranaka u Hrvatskoj i "to je lapsus koji u drugim zemljama ne bi bio moguć i lapsus koji u drugim strankama ne bi bio moguć, ali u HDZ-u jest".

>> Pobjeda Grabar Kitarović ne mora značiti povratak u devedesete

>> Profesor Jakov dobio ovacije u Hypo centru

Komentara 210

MU
mudri
10:03 13.01.2015.

Kad srbi u Hrvatskoj prihvate,zastavu,šahovnicu,hrvatsku obranu domovine,prestat ce svi problemi između naroda.Sve dok pupovac i slični sa prezirom gledaju na sve Hrvatsko,odnosi neće biti normalizirani.

Avatar mariozgb
mariozgb
10:00 13.01.2015.

samo smo njega čekali,najvažnije da on mora blagoslovit sve događaje u hrvatskoj,pljuc

BU
Bulaba
09:59 13.01.2015.

Za one koji ne znaju, Pupovac je u zamjenu za podršku Josipoviću u 2. krugu s Josipovićem dogovorio stvaranje dvije regije u kojima bi bilo više od jedne trećine Srba i potpuna dvojezičnost. I falilo je jako malo, Pupovac je donio Josipoviću oko 2% glasova u 2. krugu u odnosu na 1. krug.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije