Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka SDSS-a

Pupovac: Ja nisam četnik, ali od onih koji misle da jesam nikada neću tražiti ispriku

Milorad Pupovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/10
11.09.2019.
u 10:22

Na pitanje ostaje li SDSS u koaliciji, Pupovac nije konkretno odgovorio već je rekao da će se nastaviti razgovori

Milorad Pupovac na presici je govorio o aktualnoj političkoj situaciji te je pročitao izjavu o svemu što se dogodilo u posljednja dva tjedna. Kazao je da će nastaviti razgovore s koalicijskim partnerima. Danas će Predsjedništvo SDSS-a raspravljati o onome o čemu se razgovaralo s koalicijskim partnerima i premijerom, dodao je. Na članovima je, kazao je Pupovac, da odluče.

"Ne vjerujem da ćete navečer znati odgovor, znat ćete ga tek nakon završnog razgovora s koalicijskim partnerima", rekao je Pupovac na pitanje o tome izlazi li iz koalicije.

Video: Milorad Pupovac održao konferenciju za medije (snimila Tea Romić)

"Zahvaljujem na strpljenju koje ste imali. Izrazito poštujem vaš interes i cijenimo strpljenje koje ste iskazali unatoč našem smanjenju komunikacije u protekla dva tjedna", kazao je Pupovac. 

"Od 23. kolovoza, kada smo održali konferenciju, do danas mnoge je zasmetala moja briga o povećanju mržnje prema Srbima u Hrvatskoj. Ni nakon dva tjedna od toga reakcije se ne stišavaju. Veoma sam ohrabren tim reakcijama, a moje su brige manje. Današnja Hrvatska ne bi smjela imati nikakve veze s ideologijama mržnje i nasilja. Zato pozivam sve one koji su reagirali na moralnom osjećaju da uklonimo ustaška slova na našim fasadama. Pozivam da odore s ustaškim simbolima 'Za dom spremni' sankcioniramo. Pozivam da prestanemo biti slijepi i gluhi na poruke 'Ubi Srbina'", kazao je Pupovac.

"Moje poruke nikada neće biti manipulativne", dodao je.

"Nitko od mene ne mora tražiti da ne uspoređujem Hrvatsku s NDH jer ja znam razliku. Ja tu razliku živim i zbog nje tri decenije djelujem u Hrvatskoj", kazao je. "Ono na što sam spreman jest da surađujem s akterima i da od Hrvatske stvorimo zemlju mira za svakoga, zemlju tolerancije", dodao je.

"Bilo je raznih zahtjeva, neki su bili podobni za diskusiju. A sada, što se tiče isprike... I ja i moja stranka u ovoj zemlji bili smo nazivani raznim imenima koja ne označavaju ono što ja jesam. Ja nisam četnik, ali od onih koji misle da jesam nikada neću tražiti ispriku", kazao je.

"Što se tiče razgovora s koalicijskim partnerima, tih razgovora je bilo i bit će ih još do završetka onoga što smatram da je potrebno  raspraviti", kazao je.

"Dobro znate tko je posijao sjeme zla. Nemojte da vam ja to crtam. Vi to jednako dobro znate kao i ja. To je ozbiljan problem unutar ove zemlje", kazao je. "Da su u svemu isti ljudi, ja ne bih sjedio u toj koaliciji. Možda mislite da postoji neki jednostavniji recept, ali moje iskustvo govori da ga nema. Ova presica nije za tu svrhu. Mi smo se raširili u pogledu tema", kazao je.

Na konkretno pitanje novinara ispričava li se ili distancira li se od sporne izjave, kazao je: "Pročitajte cijelu izjavu." "I o isprici sam rekao sve što sam imao reći. I o distanciranju sam vam rekao sve što sam napisao. O odnosu Hrvatske i HDH sasvim vam lijepo stoji u izjavi", kazao je.

"Ne kanim se osvrtati na prijetnje koje sam primio", završio je Pupovac.

Pupovac je u utorak rekao da će hrvatska javnost biti obaviještena o svemu. "Sutra će biti konferencija na kojoj će se razgovarati o tome", rekao je. 

Na pitanje ostaje li SDSS u koaliciji i je li razgovarao s Pupovcem, premijer Andrej Plenković rekao je da svaki dan razgovaraju. "To će vam on iskomunicirati sutra. Mi komuniciramo stalno", rekao je. "Da, jučer s manjinama, da danas s manjinama i da sutra s manjinama. To je ključno za hrvatsko društvo. To je bit za svu našu djecu i sve koji žive u Hrvatskoj", kazao je premijer.

Video: Plenković o Šuici, Milanoviću, Pupovcu, putu u Helsinki...

Komentara 196

Avatar MicroCube
MicroCube
10:18 11.09.2019.

Novinarka postavi pitanje, on govori, nema veze s pitanjem. Pa sam ugasio.

DU
Deleted user
08:07 11.09.2019.

Vjerojatno će me kazniti kartonom, ali ne mogu prešutjeti da su mi osobno draža preostala braća Pupovac koji su "tandžarama" pucali na HV tijekom Domovinskog rata nego ovaj goreuslikani. Ono, k ad vidiš lika s bradom, oko vrata redenici itd. - bar znaš da je iskren...

MA
martinovic
08:24 11.09.2019.

Jutros sam kupio pastetu i bojim se otvoriti ju...ne znam hoce li iz nje izici pupavac...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije