Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSTAVIO PROGRAM

Miljenić: SDP se mora pripremati za samostalni izlazak na izbore

Miljenić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/12
03.10.2016.
u 09:26

Unutar stranke želi direktnu komunikaciju članica i članova s vodstvom.

Kandidat za predsjednika SDP-a Orsat Miljenić na konferenciji za novinare predstavio je svoj program i plan za osvajanje čelnog mjesta u stranci.

Miljenić je kazao kako će u idućih mjesec dana nastojati razgovarati sa sve više članova i članica te čuti njihove ideje i probleme.

- Ja želim SDP koji pobjeđuje. Naš cilj treba biti povratak na vlast, no ne radi vlasti već zato što smatram da ovoj zemlji treba socijaldemokracija - kazao je Miljenić.

Dodao je kako želi Hrvatsku u kojoj će svatko dijete imati kvalitetno obrazovanje bilo ono siromašno ili ne i di će svi imati zdravstveno osiguranje bez obzira koliko uplaćuju u sustav. Želi Hrvatsku u kojoj će ljudi živjeti od svog rada te zemlju u kojoj građani imaju pravo na svoj izbor. 

- Da bi SDP vodio Hrvatsku u tom smjeru, moramo biti dva koraka ispred drugih. No, SDP se mora mijenjati unutar sebe i slušati članice i članove, slušati birače. SDP mora živjeti s građanima, mora slušati probleme - kazao je Miljenić.

Smatra da unutar stranke treba proširiti princip glasanja jedan član jedan glas i na druge izbore za funkcije. Kazao je i da želi veću odgovornost saborskih zastupnika koji bi, kako kaže, trebali raditi tijekom cijele godine. Želi i smanjenje funkcija koje pojedine osobe obavljaju.

Unutar stranke želi direktnu komunikaciju članica i članova s vodstvom.

- SDP ne može biti bez stava, nekome se taj stav može sviđati, nekome ne. No, mi ga moramo imati. Ako nemate stav, ne možete očekivati od drugih da vas slijedi - kazao je Miljenić.

Poručio je i kako se SDP mora pripremati za samostalni izlazak na izbore te da je za svaku stranku povremeno dobro izaći na izbore i da to bude test da se vidi kako stoje. 

>> Čak devet kandidata za predsjednika SDP-a

>> Miljenić 'zbog djece' nije odgovorio na škakljivo pitanje: 'Vi shvatite kako hoćete'

Komentara 1

Avatar Vuglec
Vuglec
10:33 03.10.2016.

Kaže Miljenić: SDP se mora mijenjati unutar sebe i slušati članice i članove, slušati birače. SDP mora živjeti s građanima, mora slušati probleme . Zanima me da li pod time da SDP mora slušati probleme misli na ono kako je on slušao o problemima u Ministarstvu pravosuđa dok mu je bio na čelu?! Jer ako misli slušati o problemima na takav način onda je to jako loše budući da je Miljenić zatvarao oči na probleme koji su dolazili od strane njegovih miljenica!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije