Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAHOVIT NAPAD

Militanti ubili 69 ljudi u sjeveroistočnoj Nigeriji i zapalili zgradu podružnice UN-a

Nigerien soldiers hold up a Boko Haram flag that they had seized in the recently retaken town of Damasak, Nigeria, March 18, 2015. Chadian and Nigerien soldiers took the town from Boko Haram militants earlier this week. The Nigerian army said on Tuesday i
Foto: Reuters/PIXSELL
14.06.2020.
u 07:36

Boko Haram i njegov ogranak Islamske države Zapadna Afrika (ISWAP), ubili su tisuće i raselili milijune u sjeveroistočnoj Nigeriji.

Islamistički militanti ubili su u subotu najmanje 20 vojnika i više od 40 civila te ranili stotine u dva napada u sjeveroistočnoj Nigeriji, državi Borno, izjavili su tamošnji stanovnici i boraci civilne skupine.

Napadi na područjima lokalne samouprave Monguno i Nganzai dogodili su se samo nekoliko dana nakon što su militanti u napadu na selo u području Gubio ubili najmanje 69 ljudi.

Dva humanitarna radnika i tri stanovnika rekli su Reutersu da su militanti naoružani teškim naoružanjem uključujući raketne bacače stigli oko 11 sati po lokalnom vremenu u Monguno, središte međunarodnih nevladinih organizacija, gdje su savladali državne snage, ubili najmanje 20 vojnika i ranili stotine civila.

Militanti su također spalili humanitarno središte Ujedinjenih naroda na tom području i zapalili lokalnu policijsku stanicu. Građanima su dijelili pisma na lokalnom jeziku Hausa, upozoravajući ih da ne rade s vojskom ili međunarodnim skupinama za pomoć.

Militanti su također u subotu ušli u Nganzai otprilike u isto vrijeme, prema riječima dvojice stanovnika i jednog borca Zajedničkih civilnih snaga (CJTF). Stigli su na motociklima i u kamionima te ubili više od 40 stanovnika, rekli su izvori.

Vojni glasnogovornik nije odgovarao na pozive za komentar napada. Boko Haram i njegov ogranak Islamske države Zapadna Afrika (ISWAP), ubili su tisuće i raselili milijune u sjeveroistočnoj Nigeriji.

Komentara 2

SO
Sotona
14:03 14.06.2020.

jer se podnese toliko pitnja da se više zna ?

SO
Sotona
14:02 14.06.2020.

Mili su tati a ne Militanti kako to da nisu isti tritorijalisti . Na svom teritoriju ? Nešto im je dozlogrdilo gadno kad su tako očajnički postupili ili smo šaljivi i smo tako pišemo da ne navedemo koliko je militantoratantora zaglavilo i od koga prije toga ? !!! Svud se raja diže crni ne vole da njih samo kokaju i bez suda po svuda !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije