Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lička skupština

Milinović, Starčević i Bura do većine bez HDZ-a?

Darko Milinović
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
19.03.2019.
u 08:32

Milinović i Starčević jučer su, naime, održali sastanaka na kojem su razgovarali o mogućoj suradnji te su se usuglasili da je usvajanje proračuna koji će biti modificiran

Iako je HDZ relativni pobjednik ponovljenih izbora za Skupštinu Ličko-senjske županije, moglo bi se dogoditi da većinu sastave lista Darka Milinovića, aktualnog župana i bivšeg HDZ-ovca kojeg je HDZ htio destabilizirati neprihvaćajući njegov proračun, zbog čega su i ponovljeni izbori, HSP Karla Starčevića te Bura promjena. Te tri opcije zajedno imaju 17 zastupnika u Skupštini (Milinović 8, HSP 6 i Bura promjena 3) što je apsolutna većina.

Milinović i Starčević jučer su, naime, održali sastanaka na kojem su razgovarali o mogućoj suradnji te su se usuglasili da je usvajanje proračuna, koji će biti modificiran, od krucijalnog interesa za Liku kako bi se nastavili započeti projekti. O sastanku su se oglasili zajedničkim priopćenje, ali i pozvali sve ostale političke opcije da se očituju o ovom stavu te zaključili kako se pregovori o suradnji nastavljaju. Odmah potom oglasio se i Ante Dabo uime Bure promjena te pozdravio razgovore Milinovića i Starčevića te naglasio da je Buri promjena cilj da se otvore razgovori političkih opcija koje žele podržati proračun i projekte od kapitalne važnosti.

– Razgovore sam započeo s onim opcijama koje su se u kampanji ili kasnije izjasnile da nisu za ponovno rušenje proračuna – rekao nam je jučer Milinović. Iako se početni razgovori odnose na dogovor o usvajanju proračuna, čime bi Milinović izbjegao da ga se ponovnim rušenjem proračuna ruši kao župana, ali izbjegli bi se i još jedni izbori za Skupštinu, oni bi mogli biti i temelj za sastavljanje većine bez HDZ-a.

>>Izbori u Lici - Darko Milinović

Ključne riječi

Komentara 69

AF
afera
09:06 19.03.2019.

Novinarka mijesa postizbornu vecinsku koaliciju u skupstini sa podrskom proracunu.. Milinovic trazi podrsku za proracun jer ako padne opet, idu izbori i za zupana, a cak je i HDZ najavio da je spreman podrzati kvalitetan prijedlog proracuna

EL
elkomadante
09:03 19.03.2019.

nije li starčević bio bijesni neprijatelj milinovića ?

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
09:27 19.03.2019.

Stranačka središnjica odlučila je aktivirati svoje trolove i to masovno. Anonimni "komentari" svi redom protiv suradnje triju hrvatskih stranaka u Lici. A zatim slijedi trgovina i nutkanje izabranih članova skupštine bogatim darovima na državnoj razini. Naravno da će podržati darivatelja. To je Hrvatska!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije