Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Milinović: Reforma zdravstva daje rezultate

20.02.2009.
u 13:30

Reforma zdravstva omogućila je da zdravstvene ustanove posluju gotovo bez gubitaka, a primjer tomu su Klinički bolnički centar Zagreb, gospićka i druge bolnice, izjavio je ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović, koji je danas boravio u Gospiću u povodu prve godine rada Centra za dijalizu u gospićkoj bolnici, kao projekta javno-privatnoga partnerstva.

Ministar Milinović također je rekao kako je hrvatsko zdravstvo stabilno u financijskome smislu i da je smanjilo gubitke s četiri na dvije milijarde kuna, te kako je stabilno i u pružanju vrhunskih zdravstvenih usluga.

Racionalizirana je i potrošnja lijekova, u čemu je ušteđeno 3,7 milijuna kuna. Sve su to prvi rezultati reforme sustava, rekao je ministar zdravstva.

Najavio je i nova ulaganja u opremu vrijednu oko 800 milijuna kuna, a za skupe lijekove ove godine će se izdvojiti 510 milijuna kuna.

Napomenuo je kako još jedan mali broj liječnika primarne zdravstvene zaštite nije potpisao ugovore i krši zakon jer odbija naplaćivati participaciju.
- Poručujem im da ne trebaju plaćati odvjetničke urede, ali nitko nema pravo kršiti zakon - izjavio je ministar zdravstva i socijalne skrbi u Gospiću.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije