Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbori za Županijsku skupštinu

Milinović nazvao HDZ-ovu kandidacijsku listu skandaloznom

Darko Milinović
Borna Filic/PIXSELL
25.02.2019.
u 15:22

Za Milinovića je javni istup predsjednika županijskog HSS-a Zlatka Fumića na predizbornom skupu HDZ-a i partnera u subotu u Gospiću dokaz da su listu HDZ-a sastavljali 'Jandroković i razni Kapulice'

Bivši HDZ-ov čelnik u Lici Darko Milinović, koji nakon izbacivanja iz stranke na predstojeće izbore za Županijsku skupštinu izlazi kao nositelj liste grupe birača, nazvao je u ponedjeljak konkurentsku listu HDZ-HSU-HSP AS-HSS-HBS skandaloznom, te je novinarima pustio video snimku na kojoj HSS-ov lokalni čelnik javno govori da ga je Gordan Jandroković osobno zvao oko njegove pozicije na listi.

Za Milinovića je javni istup predsjednika županijskog HSS-a Zlatka Fumića na predizbornom skupu HDZ-a i partnera u subotu u Gospiću dokaz je da su listu HDZ-a sastavljali "Jandroković i razni Kapulice", dok ranije, kada je on vodio HDZ, ni Lika niti Ličko-senjska županija "nisu bile ničija marioneta".

Ustvrdivši kako je očito da HDZ na lokalnoj razini nema lidera pozvao je "ponosne Hrvatice i Hrvate Ličko-senjske županije da 10. ožujka daju glas listi Darka Milinovića“, a predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića  da ne dopusti izbacivanje iz HDZ-a članova stranke koji su na njegovoj nezavisnoj listi.

"Molim Penkovića da ne dozvoli predsjedniku Županijske organizacije HDZ-a Marijanu Kustiću da isključi iz HDZ-a te ponosne ljude, jer uz njih je i 2022 HDZ-ovaca koji su potpisali moju listu, iako nam je trebalo 600, a ne 2022 potpisa", rekao je Milinović na konferenciji za novinare.

Milinović je za 26 članova HDZ-a na njegovoj listi ustvrdio da "nikada u povijesti nisu radili protiv HDZ-a, pa ne rade ni danas", te je upozorio da HDZ-ova lista ne zadovoljava žensku kvotu, jer umjesto najmanje 40 posto žena tamo ih je 22 posto.

Poručio je kako je to zapravo lista HDŽ-a - "Hrvatska diskriminiraj ženu", što njegova lista, na kojoj je 55 posto žena, neće dozvoliti.

"Pozivam sve simpatizere HDZ-a da kažu - mi ćemo sami upravljati županijom i nećemo dozvoliti nikome da to radi umjesto nas. Ustani Liko i Ličko-senjska županijo 10. ožujka i podari glas onima koji nisu ničije marionete i koji će slušati svoj domaći hrvatski narod", kaže Milinović.

Video: Miro Bulj u Saboru puštao i pjevao 'Ustani bane'

 

Komentara 15

LB
lorena.benko2
16:09 25.02.2019.

Milinović je prije godinu, dvi dana na lokalnim izborima potučen, čak i u "njegovom" Gospiću kako si voli tepati, a da ne nabrajam Otočac, Novalju, Korenicu i ostala mjesta. Razuman čovjek bi shvatio da je politički potrošen i pustio uu prvi plan nova lica. Ali znamo da Milinović nije razuman.

TE
tegovdizac
16:04 25.02.2019.

Očito je frka kod šerifa Dade čim se bavi analizama drugih lista

VO
volosko
15:54 25.02.2019.

Veliki zaštitnik ženskih i ljudskih prava... Kad on napusti struku, porasti će natalitet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije