Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ pobijedio u Lici

Milinović nakon izbora: Ne idem u političku mirovinu

Darko Milinović na izborima u Lici
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/4
11.03.2019.
u 09:47

HDZ se neće usuditi rušiti proračun. Proračun je dobar i iza njega ću čvrsto stajati, poručio je Milinović

U Ličko-Senjskoj županiji pobjedu je odnijela HDZ-ova koalicija s 35,42 posto glasova. Druga je Milinovićeva lista s 20,43 posto, treći je HSP s 17,15 posto, a četvrta je lista Ante Dabe s 9,81 posto. U novom sazivu Županijske skupštine Ličko senjske županije bit će 13 vijećnika koalicijske liste predvođene HDZ-om, sedam s liste grupe birača Darka Milinovića, šest vijećnika HSP-a, tri s liste čiji je nositelj Ante Dabo, te dva s liste SDSS-a.

"Ne idem u političku mirovinu. Mogao bi ovo biti moj novi politički početak", rekao je Darko Milinović za N1 nakon izbora u Lici. "Kad se strasti malo smire, jedini koji ne može slaviti nakon ovih izbora je HDZ, bez obzira što to pokušavaju nametnuti", kazao je.

"Prije dvije godine su imali 55 posto i 14 tisuća glasova, a sad imaju 7.000 glasova. Oporba HDZ-u ovdje, mi zajedno imamo preko 10.000 glasova. Ja sam pobijedio HDZ ovdje u Gospiću i isto bi tako bilo i da se broji na taj način", rekao je Milinović, dodavši da je na predsjedniku HDZ-a, Andreju Plenkoviću, da formira koaliciju s HSP-om i formira čvrstu većinu. Dodao je da misli da to neće ići lako.

"HDZ se neće usuditi rušiti proračun. Proračun je dobar i iza njega ću čvrsto stajati", poručio je Milinović. "Nemamo više duga, situacija je ista kakva je bila u 12 mjesecu", kazao je. 

"Ja ću ostati vjerodostojan i tražim od HDZ-a da formira većinu i da se proračun donese do 15. travnja. Ako se ne donese proračun, ja ću onda razmisliti i možda donijeti neke druge političke odluke, jer bi sada ta fama mogla trajati do sedmog mjeseca, a ja to neću dopustiti", rekao je Milinović.

Na pitanje misli li da će i dalje ostati župan, Milinović je rekao: "To u ovom trenutku ne ovisi o meni. HDZ ima 7000 glasova, a oporba 10.000 glasova".

"HDZ je moja stranka 28 godina i ne možete očekivati da ću ja loše govoriti o stranci", rekao je.

 

Ključne riječi

Komentara 12

IV
ivamatic69
09:55 11.03.2019.

Al mogao bi.

TE
tegovdizac
09:56 11.03.2019.

ne da bi moga, nego bi triba

BO
Bojance
09:58 11.03.2019.

Prednost politike je što čak i ako sam nisi svjestan kad ti je kraj, birači će ti to reći. Rekli su tako Kosorici, nešto je pokušavala još nakon toga pa odustala, rekli su tako Josipoviću, isto je nešto pokušavao još nakon toga i ako je pametan odustat će, isto su rekli i tebi Dado, budi pametniji, nemoj kao Đapić se blamirati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije