Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kustić novi predsjednik

Gospićki HDZ-ovci bojkotirali su izbore za lički HDZ

Marijan Kustić
Foto: HDZ
1/7
09.09.2018.
u 22:15

Marijan Kustić za novog šefa ličkog HDZ-a izabran s 32,8 posto glasova

Marijan Kustić, kao jedini kandidat, izabran je danas za novog predsjednika ličko-senjskog HDZ-a sa 2792 glasova HDZ-ovaca od 2842 izašla stranačka birača. To je 32,8 posto, odnosno tek jedna trećina ličkih HDZ-ovaca, budući da ih je u toj županiji oko 8500 s pravom glasa.

Kustić, kao izbor i miljenik Jandrokovića i Plenkovića, tako je po principu "jedan član, jedan glas, jedan kandidat" preuzeo lički HDZ nakon što je iz stranke izbačen Darko Milinović, dugogodišnji predsjednik te HDZ-ove organizacije. Gospićki HDZ-ovci, iz Milinovićeve utvrde, kao i HDZ-ovci u cijeloj Lici bojkotirali su izbore za lički HDZ, pa je do 16 sati u gradu Gospiću na birališta izašlo tek 400, odnosno 219 HDZ-ovaca (od 1800 ukupno u Gospiću), ovisno daje li brojke Darko Nekić, povjerenik za lički HDZ i predstavnik vodstva HDZ-a ili gospićki HDZ-ovci.

No, Kustić je i ukupno dobio prilično mršav broj glasova jer je i izlaznost bila prilično niska (33,4%). U gospićkom HDZ-u danas su novinarima dojavili da su na biračkom mjestu u gradu Gospiću angažirani zaštitari, što je razljutilo dojučerašnjeg HDZ-ovca Darka Milinovića.

– To je dno kako se ponašaju prema članovima. Nije ni čudo da su gospićki HDZ-ovci ostali doma – rekao je Milinović. Nekić je tvrdio da o zaštitarima ne zna ništa, a Milinović je još ranije upozorio da će HDZ-ovci u Gospiću nadzirati koliko je ljudi ušlo u stranačke prostorije na glasanje jer ne bi bilo prvi put da se pojavljuju fiktivni glasovi. 

VIDEO Darko Milinović o izbacivanju iz HDZ-a

Ključne riječi

Komentara 111

BR
brojevi
18:21 09.09.2018.

Ne dvojim o tvojim zaslugama devedestih ali čovjeka je kvarljiva roba pa bi bilo dobro da se ogranići reizbor gradonačelnika ako već sam po sebi nisi osjetio potrebu za ćasnim odlaskom. Dugogodišnje obnašanje vlasti djeluje pogubno na poštenje i moralne kvalitete i čovjek živi u iluziji da je nezamjenjiv, nedodirljiv i iznad zakona.Tvoje višemjesečno kontraproduktivno talasanje unutar stranke bio ti je jasan pokazatelj da živiš u toj iluziji i kao epilog svega je izbacivanje iz HDZ-ea. Daljnjim političkim angažmanom štetih najviše sebi i stranci u koju se kuneš.

AB
abendblatt
17:58 09.09.2018.

Milinovicu,bojis li se kontrole glasovanja? Pa sam si rekao da se mulja i vara glasovima, a ti bi sad varao glasovima u svoju korist,vidis istina je bolna,za tebe glasuju pet autobusa punif tvojih glasovali.

LL
LUDI LJUDI
22:29 09.09.2018.

Dado kakvo si ozračje ostavio takvo te došlo glave. Ili, kako si vladao, tako si i izgubio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije