Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Milinović i Aganović: Predsjednik Mesić većim dijelom podržava prijedlog reforme zdravstva

20.11.2008.
u 13:51

Predsjednik Republike Stjepan Mesić u najvećem je dijelu podržao prijedlog zdravstvene reforme, posebice strukturalne promjene u zdravstvu, te su neistinite tvrdnje da je potporu reformi bilo čime uvjetovao, izjavili su to danas ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović i savjetnik predsjednika Republike Izet Aganović prilikom ministrova posjeta KBC Zagreb.

Odgovorili su time na medijske napise u kojim se tvrdi da je predsjednik Mesić potporu reformi uvjetovao povlačenjem prijedloga prema kojemu će građani dio novca namijenjenog zdravstvu moći uplaćivati privatnim osiguravateljima.

- Predsjednik u najvećem dijelu podržava reformu, ali je kao izuzetno socijalno osjetljiva osoba upozorio na moguća kršenja prava osiguranika da su svi jednaki pred zakonom. Odnosi se to na mogućnost da se četiri posto doprinosa za zdravstvo prenese u privatno osiguranje - pojasnio je Aganović te dodao kako je ministar na to odgovorio da će prijedlog razmotriti i ukinuti.

- S predsjednikom Mesićem i njegovim savjetnicima imali su iscrpnu raspravu, oni su imali nekoliko dobrih prijedloga i neke do njih smo ugradili u reformu. Bitno je da je predsjednik podržao 95 posto promjena strukturalne prirode - rekao je Milinović.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije