Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernji TV

Milinović: Ako pobijedi Kustić, dat ću ostavku na sve funkcije

Darko Milinović
Foto: Screenshot
1/2
29.08.2018.
u 14:55

Iz Gospića su za Zagreb krenuli autobusi s 200 HDZ-ovaca kojima je cilj danas u 17 sati doći pred središnjicu stranke na Trgu žrtava fašizma

Ličko-senjski župan Darko Milinović gostovao je danas u studiju Večernjeg lista u povodu unutarstranačkih nesuglasica oko kandidature za šefa ličko-senjske HDZ-ove organizacije. 

Naime, u zadnji trenutak kandidaturu je istaknuo Marijan Kustić, koji je tako postao protukandidat Milinoviću. Glavni tajnik stranke Gordan Jandroković danas je otvoreno rekao da je na strani Kustića, čime su rukavice potpuno skinute.

Iz Gospića su za Zagreb krenuli autobusi s 200 HDZ-ovaca kojima je cilj danas u 17 sati doći pred središnjicu stranke na Trgu žrtava fašizma kako bi stranačkom vodstvu rekli što se događa u Gospiću. Jandroković je ranije danas rekao da ih nitko neće primiti.

– Car je gol. Upozoravao sam dio vrha stranke da je to protustatutarno, ali mi je drago da je Gordan Jandroković to i priznao – rekao je Milinović u razgovoru za Večernji TV.

– Moja je ponuda i sad važeća – ako pobijedi Marijan Kustić, dat ću ostavku na sve svoje političke funkcije. Neka to Gordan Jandroković prihvati – rekao je Milinović, dodajući da Jandroković zna da je on favorit u županiji. Rekao je da je Kustić izgubio sve izbore u Novalji.

– Ja sam od Kustića dobio više preferencijalnih glasova u njegovu selu Kustići – rekao je.

Milinović je rekao da Jandroković predvodi pokušaj njegove detronizacije jer nije podržao Istanbulsku konvenciju.

– Ja ne mogu protiv svojih uvjerenja. To je početak i osnovni razlog pokušaja dijela vrha HDZ-a – rekao je, dodajući da zahvaljuje predsjedniku stranke Andreju Plenkoviću jer se izdignuo iznad tih izbora.

Komentirao je kritike o navodnom lošem uspjehu HDZ-a u Lici.

– Ja sam župan koji je pobijedio u prvom krugu, ja sam bio na parlamentarnim izborima i dobio 10.500 preferencijalnih glasova i čovjek sam u Predsjedništvu stranke s najvećim brojem glasova jer je Hasanbegović izašao iz stranke – rekao je Milinović, dodajući da nije kriv što Branislav Šutić nije dobio izbore u Otočcu.

– Po toj logici trebao bi i Andrej Plenković dati ostavku. Čemu sam ja to pridonio da Šutić izgubi izbore? Ja sam dobio izbore – rekao je Milinović.

Uvjeren je u pobjedu na izborima.

– Da ja imam ovakvu podršku vrha stranke, dijela vrha stranke, ja bih dobio izbore 95 posto – rekao je Milinović.

Milinović je rekao i da bi bilo moralno da Kustić da ostavku u HNS-u i povuče se sa svih funkcija jer i Plenković traži depolitizaciju sporta. Smatra da Plenković dobro vodi stranku.

– Zatražit ću od premijera da javno kaže da će, ako pobijedi Milinović, svi projekti biti realizirani bez obzira na političku utakmicu – rekao je Milinović, dodajući da će Lika postati prava Švicarska.

Što je još Milinović rekao u intervjuu pogledajte u videu. 

Pogledajte i gostovanje Bojana Glavaševića u studiju Večernjeg TV-a:

Ključne riječi

Komentara 60

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
15:31 29.08.2018.

Plenkovic dobro vodi stranku, istina!

Avatar HajdukLika
HajdukLika
15:09 29.08.2018.

Idi, široko ti Ličko polje!

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
15:26 29.08.2018.

Prvo drzava, onda stranka i na kraju pojedinac! Narod odlucuje i glasa onog koji ima najvece zasluge, Dado ih ima iako malkoc sirov rekao bih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije