Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liječenje u SAD-u

Milina liječnica: Sada je u fazi kada se riješila malignih stanica, ona je veliki borac

Zagreb: Mila Rončević u pratnji roditelja odlazi na liječenje u Ameriku
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/5
24.04.2019.
u 09:41

Postotak leukemijskih blasta u koštanoj srži je na 0,1 posto, a dr. Roganović objašnjava kako se postiglo čišćenje koštane srži, dakle eliminacija malignih stanica iz koštane srži

Dvogodišnja Mila Rončević, djevojčica koja je ujedinila Hrvatsku, oporavlja se odlično, a te vijesti posebno su razveselile njezinu liječnicu Jelena Roganović koja ju je liječila u KBC-u Rijeka.

– Apsolutno sam se razveselila i stvarno smo svi željeli takve vijesti iz Philadelphije. Mila je apsolutno veliki borac i sve što vam sad govorim ne govorim kao Milina liječnica, nego kao Milina prijateljica – rekla je dr. Roganović, pišu vijesti.hr.

Postotak leukemijskih blasta u koštanoj srži na izuzetno je niskoj razini, tek 0,1 posto.

– Znači da se postiglo čišćenje koštane srži, dakle eliminacija malignih stanica iz koštane srži. Da se kaže kako je bolest izliječena, treba takozvano stanje remisije. Osim što nema malignih stanica, treba doći i do oporavka normalne koštane srži. Mila je sada u fazi kada se riješila malignih stanica – objašnjava dr. Roganović.

VIDEO Mila Rončević u pratnji roditelja odlazi na liječenje u Ameriku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije