Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prikupljeno više od 28 milijuna kuna

Milin otac poručio: Ljudi hvala, nemojte više uplaćivati

Marin Rončević
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
01.04.2019.
u 15:42

Mila je, rekli su roditelji, u ovom trenutku dobrog općeg stanja i može podnijeti put

U rekordnom roku skupljena su sredstva za liječenje malene Mile. Njezin otac Marin Rončević zamolio je putem društvenih mreža sve da više ne uplaćuju novac za pomoć jer to više nije potrebno. Za liječenje dvogodišnje Mile Rončević, koja boluje od rijetkog oblika leukemije, prikupljeno je u nekoliko dana više od 28 milijuna kuna, čime je za desetak milijuna nadmašeno potrebnih 18 milijuna za njezino liječenje u Americi.

"Ljudi, hvala, nemojte više uplaćivati na moj žiro jer su sredstva debelo premašena i ne znam što dalje. Zamolit ćemo predsjednicu i Vladu da se razlika smije neoporezivo prebaciti na sljedeću humanitarnu akciju... Ne znam tehnikalije, ali molim sve da ovo podijele da se vidi. Volimo vas, predivni ste!"

Na stranici Life for Mila objavljeni su novi podaci koliko je skupljeno za liječenje malene Mile Rončević. Tu se zbrajaju sve donacije, a skupljeno je prema posljednjim informacijama 28 milijuna i 500 tisuća kuna. Cilj je bio prikupiti 2,800.000,00 dolara ili oko 18,500.000 kuna. Tako je za desetak milijuna nadmašeno potrebnih 18 milijuna za njezino liječenje u Americi.

Donacijski račun Marin Rončević
22.940.381,93 KN

57.645,25 EUR  

Račun zaklade Nora Šitum

3.538.400,72 KN

Društveno financiranje (-5%)
41.002,95 $

Hipoteka na obiteljsku kuću* i likvidna sredstva sakupljena do sada
~185.000,00 EUR

Mila Rončević, dvogodišnja djevojčica koja boluje od akutne leukemije i koja se od 27. veljače nalazi u Klinici za pedijatriju KBC-a Rijeka, sutra oko podneva leti u SAD, u Children’s Hospital of Philadelphia, gdje će biti podvrgnuta eksperimentalnoj metodi liječenja leukemije.

Milin otac Marin Rončević rekao je na konferenciji za novinare kako se "dogodio šum u komunikaciji" s bolnicom, koja ne odobrava javno iznošenje troškova liječenja i plana liječenja koji nije definiran na temelju obavljenih pretraga, a cijela situacija trebala bi biti razjašnjena večeras do 21 sat, kada bi iz bolnice trebali izvijestiti o svojim zaključcima vezanim uz Milino liječenje, odnosno hoće li djevojčica biti uključena u eksperimentalno liječenje koje se tamo provodi.

Ako se sve odvije na pozitivan način, obitelj bi u utorak trebala otputovati u Philadelphiju, no u slučaju da se to ne dogodi otac kaže kako postoji alternativa - odlazak na eksperimentalno liječenje u jednu švicarsku bolnicu, gdje su troškovi liječenja približno isti.

Mila je, rekli su roditelji, u ovom trenutku dobrog općeg stanja i može podnijeti put, a dječja bolnica u Philadelphiji je mjesto gdje može dobiti najbolju moguću skrb i gdje ima najveće šanse za izlječenje.

Otac Marin Rončević rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da je na njegovu računu u tom trenutku gotovo 23 milijuna kuna, dok je Đana Atanasovska iz Zaklade Nora Šitum rekla da je na njihovu zasebnom računu za ovu akciju više od 3,5 milijuna kuna.

Pogledajte video konferencije

Komentara 75

Avatar MarkoHR
MarkoHR
14:34 01.04.2019.

Taj san o slapu da bi mog'o sjati, i moja kaplja pomaže ga tkati! Neizmjerno sam ponosan na sve te drage male ljude, velikog srca! Hvala vam na tom ponosu!

DU
Deleted user
14:41 01.04.2019.

Ako je prodao svoju obiteljsku kucu da pomogne djetetu, neka uzme visak i nek se vrate u svoju kucu

AN
antipoganin
14:35 01.04.2019.

Ozdravi djevojčice jer te vjera Hrvata spasi od smrti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije