Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEST BOGAT, ALI CESTA NIJE NJEGOVA

Milijun i pol kuna kazne za prebrzu vožnju

Testarossa
Ferrari
07.01.2010.
u 18:29

Švicarski kantonalni sud u St. Gallenu kaznio je bogatog ljubitelja brzine u skladu s njegovim imetkom. Za vožnju Ferrarijem kroz naseljeno mjesto bogataš "težak" 23 milijuna franaka morat će izbrojiti tristo tisuća.

Ono što je u Finskoj praksa odavno, zaživjelo je i u Švicarskoj: kazne za prometne prekršaje određuju se ne samo po težini prekršaja nego i prema imovnom stanju prekršitelja. A kantonalni sud u St. Gallenu upravo je postavio novi rekord u visini kazne. Nova kazna skoro je dvaput viša od prethodnoga ciriškog rekorda iz 2008. kad je jedan vozač Porschea morao "iskrcati" 111.000 švicarskih franaka.

Ljubitelja brze vožnje koji je u svom Ferrariju Testarossi projurio kroz naselje brzinom od 137 km na sat, i pored ograničenja od 80 kilometara, sud je kaznio sa 300.000 franaka, uzimajući u obzir njegov imetak od oko 23,3 milijuna franaka i luksuznu vilu s garažom za pet skupocjenih automobila, te činjenicu da mu to nije prvi takav prekršaj.

- Optuženi je snažnim vozilom ignorirao osnovna prometna pravila iz čiste želje za brzinom - glasi obrazloženje presude na koju se prekršitelj može žaliti višem sudu.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar sebastian
sebastian
07:43 08.01.2010.

Sta to znaci, a koliko ce onaj Hrvat da plati koji nema nikakvh prihoda u Hrvatskoj i svejedno brzo vozi, mozda nista, jer on ima veze u vladi ??????

Avatar sebastian
sebastian
07:46 08.01.2010.

Netreba ispravljati krivu Drinu, takav Bandic u inozemstvu nebih osta 2 dana na vlasti, ali drzite se Bandica on ima veze, jeb** zakon kad nemas veze !!!!

UK
Ugo Kajvez
23:05 07.01.2010.

To, sa OIB-om odmah murja može saznati kolika su primanja vozača i srazmjerno mu zalepit kaznu .....!! . Tako npr, kerum bi za brzu vožnju dobio sličnu kaznu ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije