Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAVODNO SE POPILO NA LITRE ALKOHOLA
Povratak na članak

Milijarderi u dubrovačkom klubu odbili platiti račun od 50.000 eura, pa završili na policiji?

Ni iz policije, niti iz samog kluba nisu željeli potvrditi informacije o navodnom događaju

Komentari 39

PT
Ptica_
12:02 11.06.2019.

Slučajno sam vrlo dobro upoznat s ovim načinom poslovanja. Naime, dok sam studirao, radio sam kao DJ u jednom takvom klubu u blizini Zagreba. Shema je slijedeća: gost uđe i sjedne, a u trenutku se kraj njega stvore dvije ljepotice i pitaju je li slobodno, te odmah za njima stiže i konobar. Ako gost nije vrlo oprezan i svjestan da se radi o kriminalnoj rupčagi, vrlo brzo će ostaviti novca koliko prosječan čovjek ne uštedi za cijeli život. On toga uopće neće biti svjestan, jer računi se svode tek na kraju noći. Djevojke piju jeftine šampanjce (isključivo to) koji se naplaćuju po 200 kn za duguljastu čašicu veličine napršnjaka. Cijela boca je nekoliko tisuća eura, ali to gostu nitko ne kaže, a mnogima bude neugodno pitati u društvu šarmantnih djevojaka. Pića se naručuju nemilice, a kako se ne bi napile, djevojke većinu pića zapravo kriomice prosipaju na debele sagove po podu separea. Djevojke su vesele i koketne i naučene da stvore opuštenu atmosferu s malo slučajnog dodirivanja koljenima ili rukama pri gestikulaciji. Uglavnom, kako sam tamo radio i poznavao više tih djevojaka, naslušao sam se mnogih priča. Naši domaći ljudi, znali su ostaviti više desetaka tisuća eura u jednoj noći. Sve na potpis, platit će poslije. Kasnije naravno je druga priča i nastupaju razbijači i utjerivači duga, kamate itd. tako da svi oni na kraju i plate, neki su morali i djedovinu prodavati radi toga. Radi se o najgorem obliku kriminala i prevare i velika je sramota ako se ovo kod nas radi turistima.

VL
PR
prajdali100
09:20 11.06.2019.

50 tisuća eura !!! Jesu li im i zrak zaračunali ?

VL
Avatar messerschmidt
messerschmidt
09:06 11.06.2019.

50.000 eura? Valja vidjeti račun, pa onda komentirati. Balkanska posla, još od doba olimpijade u Sarajevu, kad su Kirku Douglasu naplatili ćevape 500 dolara.

VL
Avatar Matteo1200
Matteo1200
08:35 11.06.2019.

Gamad arapska došla na alkohol i kurve pa kad treba platiti onda se prave grbavi, to je taj elitni turizam koji naše vlasti toliko priželjkuju

VL
Avatar SINIŠA POLJAK
SINIŠA POLJAK
09:34 11.06.2019.

U takvim "klubovima" izvor ogromnih računa su "hostese" koje netko počasti sa jednim pićem a onda one "popiju" nekoliko boca po nalogu vlasnika.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
09:12 11.06.2019.

Nije situacija crno-bijela! Postoji niz mjesta u svijetu gdje gosti namamljeni "djelatnicama" plaćaju "djelatnicama" "najskuplja" pića. Naravno da se radi o rubnim djelatnostima . U Zagrebu također postoje takve lokacije u koje se ulazi samo jednom. Što tjera ljude dada srljaju na takva mjesta mogu samo pretpostavljati. Obično je to kombinacija osobnog ega i suženog promišljanja onih koji ulaze i ekipe koja spremno i organizirano dočekuje takve "fisheve". Ima jedan mali problem. A to je procjena kome prirediti takav doček. Jer ako je onaj koji je ušao ovako javno osrtamoćen da je to postao interes novina, tada može doći do osvete. Naprosto, ako ima toliko novaca nije veliki problem organizirati skupinu kriminalaca koja će se osvetiti. I to tako da se za osvetu sazna i opere doživljena sramota. Za početak, u "suradnji" s onima koji mogu zatvoriti takvo mjesto. A onda lov po sudionicima, jednog po jednog. Nikako ne bih volio biti na mjestu ekipe koja je ovako "ugostila" bogate arapske turiste. To je bilo jako nesmotreno.

VL
DU
Deleted user
10:32 11.06.2019.

Samo u lopovskim i korumpiranim državama ovakve primitivne pljačke još možeš naći. S obzirom da se sva ta elita pozna, ovo je baš odlično za hrvatski turizam koji se (neuspješno) pokušava maknuti od gostiju s čevapima i sladoledom. Doduše baš me zanima kako će ovo javno sramoćenje lika koji je zamjenik premijera i državni ministar za vanjske poslove Abu Dabija završiti? Predlažem okladu: a) vlasniku će se auto samozapalit b) otrovat će se olovom c) naglo će trebati usluge plastičnog kirurga?

VL
ME
Metuzalem
09:03 11.06.2019.

Kolko su sirijaca izbacili na obalu?

VL
DU
Deleted user
19:12 11.06.2019.

Minimum časti u takvom poslovanju bio bi ipak da odobrenje za točenje pića hostesama ne traže od nekog uzvanika već od onog koji plaća račun. Svaka čast Dubrovčani, uspjeli ste u jednom danu prevariti, pritvoriti i ižmikati lovu ne od bilo kojeg šeika, nego od člana uže obitelji vladara UAE i mogućeg budućeg gazde grada Abu Dhabi. Možda mislite da ste prevarili prevarante, prodali frižider Eskimima, ali, ipak mi se čini da je u orijentalnom poslovanju više časti nek u balkanskom. Od Mesića do Kolinde, političari hodočaste u bogate arapske zemlje, nebi li intenzivirali gospodarsku suradnju i prikopčali naše firme s ugovorima na koju investiciju u njihovim zemljama. E recimo radi ovakvih stvari, nikad niš od toga... ma nema veze glavno da 2 i pol naša grada imaju 2 i pol mjeseca elitni turizam, kaj god to značilo budući da očito ne podrazumijeva pružanje usluga na elitni način.

VL
LI
liliZG
10:42 11.06.2019.

sigurna sam da priča ima i drugu stranu.... zamjeriti se arapima i nije najpametnije. a svi znamo kakvi su to klubovi gdje se plaća piće hostesama...

VL
DJ
djobu68
00:30 12.06.2019.

Samo deri ovce i tako je turista 50 posto previše. A ovu gamad treba bičem i kamenom jer tako Kur'an govori.😁

VL
DU
Deleted user
09:40 11.06.2019.

Mene više zanima informacija kojoj stranci pripada vlasnik kluba. Možda onoj kojoj inspektorati ne mogu ništa? Ali jasno da nam taj detalj večernji neće otkriti. Do tada vam ili nam preostaje samo skupljanje lajkova za "gamad arapska". To je naša slika, to smo mi.

VL
SS
sokac sa drave
11:15 11.06.2019.

Ovo je tipican dokaz da se turisticki resursi moraju nacionalizirati inace drzava od ovoga nema koristi.Ovi prodaju cisto more pljackaju turiste,jednog prijave a devet ne.Kontrolere bacaju u more uz pogrde mars mi smo domoljubi nas se nesmije kontrolirati.Onda na kraju sezone najveca podvala.Kazu super sezona cista zarada za drzavu sest milijardi EURA.Kada usporedimo da Austrija za tri tjedna skijanja zaradi skoro trideset milijardi EURA onda se pitamo lopovi gdje je 25 milijardi EURA koje ste maznuli.GDJE SU VRHOVNI SUDCI I TUZIOCI DA POCNU HVATATI OVE PRAVE LOPOVE A NE MAMICA.

VL
Avatar MENSA
MENSA
23:51 11.06.2019.

Potpuno opravdan i ispravan postupak zaštitara i policije, a takvim "gostima" treba zabraniti budući dolazak u Hrvatsku!

VL
BR
Brankko
03:16 12.06.2019.

Što li je pisalo na računu? Možda onako "detaljno" kao oni zadarski taksisti kojima na računu od 500 kuna za vožnju od Zadra do Zemunika piše "taxi usluga".

VL
Avatar patkovic
patkovic
06:37 12.06.2019.

takve ugostitelje kriminalce treba osuditi i zatvoriti

VL
IB
iva.begovic
06:28 12.06.2019.

Dubrovnik je lijep ali nije jedino lijepo mjesto na svijetu. Posjetila sam taj grad par puta nakratko. Danas, iz principjelnih razloga ne bi ga posjetila niti da mi se plati. Doslovno, a to sam i dokazala. Kada mi je bilaa tu rodica iz Australije silno je htjela vidjeti Dubrovnik, a ja nisam htjela u Grad iako je ona rekla sve platiti.. Rekla sam ju čekati u mjestu iz kojeg potičemo i koje nije daleko od Dubrovnika. Na kraju se vratila u Australiju, a da Dubrovnika nije vidjela i mislim da mi je to malo zamjerila.

VL
SL
spusti_loptu
03:50 12.06.2019.

Ovi imucni Arapi su navikli ici u takve klubove, Cudi me da ih je racun iznenadio. Cuo sam za taj klub i ova prica me nije iznenadila. I da sam slucajno veoma bogat ne bih zalazio u takve klubove. Kad sam u Dubrovniku podjem sa zenom navecer na Stradun, cini mi se prvi restoran/kafic sa sank stolovima vani. Cetiri case scotcha sa colom 300kuna i sat plus ugodjaja ljetne veceri na Stradunu (proslog ljeta) - ne bih zamijenio za takav klub ni za istu cijenu a kamoli za vecu.

VL
Avatar nekakav
nekakav
13:27 11.06.2019.

baš me zanima epilog ovog slučaja, ako se radi o milijarderu, arapu, sinu milijardera, koji se voli provoditi. ako ima u njemu malo zrnce otpora, osvete, bit će ovoj ekipi jušno kad ih se njegovi prijatelji dohvate. da se razumijemo, ovo je prevara. u lokalima koje oni posjećuju ove cure su u rangu inventara, a to što one naručuju i piju ide kroz dozvolu gosta, ne bez nje. prije tjedan dana smijali ste se grcima, i ugostitelju koji kao 'dere' goste preskupom hranom i pićem. ovo je sto puta gore. ovakvi slučajevi se rješavaju daleko od očiju javnosti. i lokalne policije. pa nisu cure popile 25 butelji pjenušca...

VL
RO
RobbieSthlm
08:55 12.06.2019.

Dragi VL opet treba ispravku pisat. "bin" zači na arapskom "sin od". što znači ako otac je Salman onda je osoba bin Salman... Mohamed bin Salman je predstolonasljedik saidiske arabije. a ako je bar ime oca točno radi se ose o veleposlaniku Saudiske Arabije pri RH stacioniarnom u SR Njemačka... u svakom slućaju VL molim za komentar...

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.