Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Za dom spremni'

Milijan Brkić: Svaka Hrvatica i Hrvat shvatili su što želim reći o ploči HOS-a

Milijan Brkić
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
29.08.2017.
u 15:14

Niti HDZ, a ni ja osobno, ne relativiziramo niti veličamo simbole niti jednog totalitarnog režima, rekao je Brkić

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić rekao je danas kako ni HDZ niti on osobno ne relativiziraju niti veličaju simbole nijednog totalitarnog režima i odavno su ih osudili, te poručio kako su "svaka Hrvatica i Hrvat, te svi oni koji Hrvatsku osjećaju svojom domovinom, shvatili što želi reći vezano uz ploču HOS-a u Jasenovcu".

"Niti HDZ, a ni ja osobno, ne relativiziramo niti veličamo simbole niti jednog totalitarnog režima i odavno smo ih osudili. To je već odavno svima jasno, kao što je jasno tko su ti koji u dnevnopolitičke svrhe izvlače ploče i simbole s ciljem stvaranja histerije i dizanja tenzija koje samo štete Hrvatskoj", rekao je Brkić novinarima.

Brkić je prethodno izjavio Večernjem listu da branitelji iz HOS-a imaju veze s ustaštvom koliko neki, koji su zadnjih dana vrlo glasni, imaju veze s hrvatstvom. "Ti nikada nisu ni željeli Hrvatsku, ne samo da je nisu željeli, već su i radili protiv njene slobode i neovisnosti", kazao je Brkić.

Skidanja ploče HOS-a s pozdravom "Za dom spremni" u Jasenovcu od premijera Andreja Plenkovića prošlih su dana zatražili čelnici HDZ-ovih koalicijskih partnera - vodstvo HNS-a, predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac i potpredsjednik Sabora iz redova manjina Furio Radin. Nakon toga su u medijima počele špekulacije o mogućem raspadu vladajuće većine.

Komentara 261

Avatar Koncentriran
Koncentriran
15:31 29.08.2017.

Treba skiniti ovu plocu, i stavit jos VECU

IL
ilijan
15:24 29.08.2017.

Ploča ostaje jer to nije obična ploča kako to neki hoće prikazati. To je ploča podignuta u čast poginulim Hrvatskim bojovnicima koji su poginuli od svirepe jugokomunističke ruke. Tako da tu priču treba završiti i svima koji se žele preko toga promovirati reći dosta. Ploča podignuta u čast poginulim Hrvatskim bojovnicima ostaje i gotovo.

Avatar MK
MK
15:47 29.08.2017.

Ploca sa cirilicom moze - Ploca na spomen palim HOS-ovicma ne moze... E gdje smo stigli...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije