Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoran Milanović:

Poruka ORaH-a i Mirele Holy je nejasna. Većina njihovih ideja su potpuno prepisane od SDP-a

Konferencija za novinare Zorana Milanovića u društvu Borisa Lalovca
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
26.09.2014.
u 19:48

Govoreći o Ini, Milanović je kazao da je za Hrvatsku strateško pitanje da ima rafinerijski kapacitet.

- Naći ću se sa izvršnim direktorima najvećih tehnoloških i informatičkih korporacija u SAD-u. Probat ću zainteresirati te gigante da nešto ulažu u Hrvatsku - kazao je premijer Zoran Milanović gostujući u emisiji HTV-a Javna stvar o putu u SAD te dodao kako će s putovati ministri zdravlja i znanosti.

Rekao je da je Vladin cilj u Ini "zadržavanje rafinerijskog kapaciteta". - To je strateško pitanje, da Hrvatska bude zemlja koja ima rafinerijski kapacitet u koji se ulaže. Hrvatski predstavnici su bili prinuđeni napustiti sastanak. Šijemo iz sukna kojeg smo dobili - rekao je Milanović govoreći o naslijeđenim problemima u Ini vezano uz vlasničku strukturu i strukturu odlučivanja u kompaniji.

- Naši članovi u Upravi s jedne strane moraju voditi računa da tvrtka posluje s dobiti, a s druge strane interes su nam i radna mjesta u Sisku te rafinerijski kapacitet. Dobili su naputak da brane interes Hrvatske - kazao je Milanović dodavši da je napuštanje sjednice bila njihova procjena. - Oni nisu marionete. Izabrani su u mandatu prošle vlade i mi smo ih ostavili. - zaključio je Milanović.

"Najveći gubitaš je država"

Kao glavni cilj Vlade u 2015. godini naveo je gospodarski rast, ali ne na način da "u jednom trenutku ne izgubimo 50 tisuća radnih mjesta", a i pohvalio se sa rastom hrvatskog izvoza. - Najveći gubitaš je država i to nije od jučer, nego traje nekoliko godinama - kazao je premijer te se osvrnuo na govor o stanju nacije koji je ovog tjedna održao u Saboru. - Smisao tog govora je da ja kažem što se događalo i što mislim da će se događati. Neki su u Saboru poslali destruktivnu poruku, poruku nesnošljivosti i kaosa - rekao je Milanović kritizirajući oporbu. Ponovio je da njegova Vlada i stranka nikada nisu rekli da će ukidati općine i županije. - Da vidim tu općinu koja bi se htjela ukinuti. Želim za 10 godina vidjeti da Hrvatska ima sustav u kojem se u Zagrebu odlučuje o ključnim stvarima, a većina sredstava se plasira 'dolje', ali onda je dolje i odgovornost. Obama ne pregovara sa sindikatima u Alabami, nego to radi guverner Alabame. To želim i u Hrvatskoj - rekao je Milanović.

Premijer tvrdi da u Saboru Kukuriku koalicija još uvijek ima većinu. - Danas je moje izvješće dobilo toliko glasova koliko prethodna Vlada nije imala. Imamo i dalje stabilnu većinu - rekao je Milanović i dodao da su "puno jači u Saboru nego su bile dvije prethodne Vlade". - A s kim ću se uspoređivati. S Kenijom - upitao je Milanović voditelja na pitanje zašto se uspoređuje sa prethodnim, HDZ-ovim Vladama.

OraH prepisao ideje SDP-a

Nakon što je anketa Crobarometar pokazala da je SDP na trećem mjestu po popularnosti iza HDZ-a i ORaH-a Mirele Holy, Milanović je kazao da ankete uzima u obzir i da su mu one godinu i dva mjeseca prije izbora orijentacija. - Ova Vlada je jedini jamac da se Hrvatska neće pretvoriti u slučajnost i da se neće vratiti na staro - kriminal, korupciju i rođaštvo - kao 2004. godine. Kada se HDZ našao u oporbi, sva prljava sredstva su dozvoljena - kritizirao je Milanović najjaču oporbenu stranke te dodao da je poruka ORaH-a i Mirele Holy "nejasna". - Mirela Holy i Orah su simpatični, liberalni ljudi. Većina njihovih ideja su potpuno prepisane od SDP-a - kazao je Milanović i dodao da su neke ideja Oraha nerealne, a posebno se osvrnuo na bušenje nafte u Jadranu, kojem se ORaH protivi.

Premijer novac od monetizacije autocesta očekuje "sljedeće godine" te objašnjava kako taj potez povlače jer "imamo milijarde kuna duga koje ne možemo vraćati" i "moramo naći načina da smanjimo javni dug". - Što se tiče referenduma o izbornom sustavu. To je deseti problem u Hrvatskoj. To su HDZ-ova djeca, neka se oni s njima razračunavaju - kazao je o građanskoj inicijativi "U ime obitelji" Milanović.

>>'Najveći stres u životu doživio sam dva mjeseca nakon izbora'

>>Josipović ne može raspisati referendum bez Milanovića

Komentara 74

TB
Toni broo
19:39 26.09.2014.

Ma kome ti Milanoviću prodaješ maglu? Kako si dobio povlaštene kredite? Zašto ti brat bez problema obilazi ministarstva? Zašto tvoj sdp-ovci uhljebljuju sami sebe u državne firme. Npr. većina od 114 novih radnika u Apisu članovi su SDP-a! Nova jeje SDP uprava preko javnih natječaja u različite segmente tvrtke zapošljavala sdp-ovce! U zadnjih pet mjeseci 2012. uz tri člana uprave zaposleno je još 12 osoba, 2013. dodatnih 52, a u prvih devet mjeseci ove godine još 47. U zadnje dvije godine broj novozaposlenih popeo se na 114 osoba, što je 38 zaposlenih više od broja otpuštenih i umirovljenih. Na javno raspisanim natječajima od prijavljenih kandidata vrlo često su odabirani upravo oni s članskom iskaznicom SDP-a, ili osobe povezane s njima.Vrata apisa širom su se otvorila SDP-ovu podmlatku, članovima Foruma mladih. Čak oni sami u šali znaju rerći kako su ih ukrcali na Iblerovom trgu, a iskrcali u Paljekovoj 18. Ove je godine u Apisu zaposlen još jedan član Glavnog odbora SDP-a, Dražen Posavec. Prošle je godine u Apisu zaposlen i Bernardićev blizak suradnik i član zagrebačkog odbora SDP-a, Omer Eškić, zatim SDP-ovac Ivica Pranjić koji je u Apis prešao iz Zagrebačkog holdinga. Lani je zaposlen i potpredsjednik Foruma mladih SDP-a, Damir Prelčec. U Apisu je 2013. zaposlena i Alisa Lambaša Meić, članica Foruma mladih i supruga SDP-ovca Jurice Meića, zatim Zoran Suton, rođak financijskog tajnika SDP-a Dinka Sutona. U odjelu promocije i marketinga lani je zaposlena i Martina Mikulčić Prka, supruga zagrebačkog odvjetnika Mladena Prke u čijem odvjetničkom uredu radi supruga Tomislava Sauche, a Saucha je šefa kabineta Zorana Milanovića. To su tek neke od stranačkih, rođačkih i interesnih veza koje su, čini se, pripomogle pri zapošljavanju u Apisu. U HŽ-u, HEP-u, je još više sdp uhljeba, ma katastrofa koji lažljivac je ovaj Milanović.

Avatar puky
puky
19:28 26.09.2014.

'Ova Vlada je jamac da se nećemo vratiti na staro - kriminal, korupciju i rođaštvo' ... "eto vam sabo, merzelica, baldasar, linić, šegon, moj brat, moj punac, drug josipović pa ih pitajte ako mei ne vjerujete" ha ha ha ha ha ha ha ... strava ...

DE
debelisef
19:32 26.09.2014.

Zoki, dáj malo glasnije, nis te dobro cul ! Pa ova vlada je garant da bu i dalje ostalo " kriminal, korupcija i rodijastvo " ! ne treba se tu nikamo vracati ; to je vec odavno tu ! Ljubljanskaska banka i bratov milijunski kredit ; gde ces vecega kriminala, korupcije i rodijastva ? ne treba primjera broj dva ; sve tri nepodopstine su sadrzane u jednoj recenici, u jednoj vladi i na kraju krajeva, u jednoj obitelji. Uzoj, samo da napomenem. ne treba vise...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije