Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'politički diletant'

Milanovićev ured reagirao na istup Marija Kapulice: 'On je direktna ugroza nacionalnoj sigurnosti'

Mario Kapulica komentirao optužbe koje je za saborskom govornicom iznio Nikola Grmoja
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
16.09.2022.
u 19:16

Navodi se kako je prozvao predsjednika Zorana Milanovića koji je "ranije pozvao na oprez u javnom tumačenju tema od nacionalne sigurnosti"

Ured predsjednika Republike Hrvatske reagirao je na istup Marija Kapulice (HDZ), člana saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, te istaknuo kako je on "direktna ugroza nacionalnoj sigurnosti".

- Mario Kapulica, zloupotrebljavajući svoje mjesto u saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, odlučio je danas sebi dati na važnosti i javno tumačiti dokumente dostavljene Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. A čini to s jednim razlogom, samo da potvrdi ono što govori njegov šef, predsjednik Vlade Plenković - priopćeno je iz Ureda. 

Navodi se kako je prozvao predsjednika Zorana Milanovića koji je "ranije pozvao na oprez u javnom tumačenju tema od nacionalne sigurnosti".

- Ako navodne ugroze te vrste postoje, onda su one tema za ozbiljne razgovore na državnim tijelima zaduženim za brigu o nacionalnoj sigurnosti, kao što je VNS. Kapulica javno tumači navodne dokumente kojima, bude li ih, raspolagati mogu samo državne institucije zadužene za brigu o nacionalnoj sigurnosti. On svojim diletantskim javnim istupima zapravo ugrožava eventualno postupanje državnih institucija, što je već dovoljan razlog da se otvori pitanje njegovog izbacivanja iz tog Odbora - smatra Ured PRH. 

- Takvim političkim diletantima, ako već po HDZ-ovoj stranačkoj inerciji i dospiju u Hrvatski sabor, jedino mjesto može biti u odboru za ulizivanje i prikrivanje korupcije i kriminala. Sjedenjem u Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, Kapulica je direktna ugroza nacionalnoj sigurnosti, veća od bilo kojih navodnih paramilitarnih skupina - zaključuje se u priopćenju.

Podsjetimo, potpredsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Mario Kapulica kazao je da nema ničeg disonantnog između izvješća SOA-e i onoga što je rekao premijer, poručivši kako predsjednik RH to izvješće nije razumio ili s njim svjesno manipulira.

VIDEO Produžen istražni zatvor Franciškoviću, njegovi sljedbenici prosvjeduju ispred suda

Komentara 21

KA
kalafat123
21:54 16.09.2022.

Čisti agitprop po sadržaju i navali jurišnika sa Pantovčaka.

KO
Kološanin
20:41 16.09.2022.

Vidi se utjecaj njegovog "velikog prijatelja", autokrata Erdogana na predsjednikovo ponašanje.

KA
kalafat123
23:03 16.09.2022.

Od kada je"el prezidenteu" Erdogan suptilno dao do znanja da je u diplomaciji i politici "mali od kužine" slučajni se nešto primirio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije