Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INFORMIRANJE JAVNOSTI

Milanovićev ured objavio što mu je Plenković odgovorio za sjednicu VNS-a

Zoran Milanović nastavio verbalni sukob s Plenkovićem
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
22.10.2020.
u 18:53

Iz Ureda predsjednika izvijestili su u četvrtak o zaprimljenom odgovoru premijera Plenkovića na pismo predsjednika Milanovića, koji su i objavili na svojim web stranicama "u cilju informiranja javnosti".

Premijer Andrej Plenković obavijestit će predsjednika Zorana Milanovića o mogućem terminu sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost kada Koordinacija za sustav domovinske sigurnosti predloži odgovarajuće mjere, stoji u odgovoru premijera na pismo predsjednika Republike.

 Iz Ureda predsjednika izvijestili su u četvrtak o zaprimljenom odgovoru premijera Plenkovića na pismo predsjednika Milanovića, koji su i objavili na svojim web stranicama "u cilju informiranja javnosti".

 Predsjednik Republike Milanović je prije dva dana poslao pismo premijeru Plenkoviću, predloživši sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost na kojoj bi se razmotrio utjecaj radikalizacije na stanje sigurnosti, a nakon oružanog napada na Markovom trgu.

 Premijer Plenković u odgovoru obavještava predsjednika Milanovića kako je Vlada na današnjoj sjednici donijela Zaključak o sprečavanju radikalizacije u društvu. Tim Zaključkom je Vlada obvezala Koordinaciju za sustav domovinske sigurnost da na osnovu analize postojećeg stanja predloži mjere za sveobuhvatan, i učinkovit pristup sprječavanju radikalizacije, koji treba biti utemeljen na usklađenom i koordiniranom djelovanju svih nadležnih tijela.

 "Kad Koordinacija za sustav domovinske sigurnosti, na osnovu analize postojećeg stanja, predloži odgovarajuće mjere obavijestiti ću vas o mogućem terminu sazivanja Vijeća za nacionalnu sigurnost", stoji u odgovoru premijera Plenkovića predsjedniku Republike.

Komentara 15

MU
Muka
19:10 22.10.2020.

Država je u problemu a ovi egoisti se zabavljaju preko medija umjesto da skupe glave. Bože prosvijetli im pamet.

I4
ivan.42
19:12 22.10.2020.

Plenović s jedne strane dramatizira radikaliziranje stanja u društvu,a s druge strane odbija saziv VNS-a.Kontroverzan tip.

Avatar Warded
Warded
19:03 22.10.2020.

I? U kojem grmu leži "hrabri zec"? Što fali odgovoru?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije