Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anto Đapić:

Milanovića pitam zašto je donio lex Perković, predsjednicu zašto je ugostila Vučića i Škoru zašto je Tito dobar

Anto Đapić
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/6
19.10.2019.
u 14:14

Grabar-Kitarović, Milanović i Škoro nisu predstavili programe i birači ne znaju njihove stavove, ustvrdio je predsjednički kandidat stranke Desno Anto Đapić

Anto Đapić, predsjednički kandidat stranke Desno u Splitu je naglasio kako se zalaže za mijenjanje Ustava koji Hrvatsku treba definirati kao nacionalnu državu hrvatskog naroda te promjenu Zakona o pravima nacionalnih manjina jer je to jedini način obračuna s velikosrpskom politikom. Za glavne protukandidate Kolindu Grabar-Kitarović, Zorana Milanovića i Miroslava Škoru je ustvrdio kako nisu predstavili programe i birači ne znaju njihove stavove.

- Kako Milanović može biti karakter, a obraća se hrvatskim građanima ne koristeći sintagmu hrvatski narod jer njegovo biračko tijelo nije najsretnije s hrvatskom državom - kaže Đapić koji je na prošlim izborima podržao K. Grabar-Kitarović, a sad se kandidira jer, kaže, nije zadovoljan njezinim radom. Očekuje bitku na desnici između Škore i njega.

- Škoro nema svoju politiku. Njegov stav je program stranaka koji ga podupiru, Mosta i Suverenista. Uzmimo Petrova, rušili su Vladu s jamstvom da će dobiti arbitražu s MOL-om, a Hrvatska je izgubila milijarde i prijateljske veze s Mađarima. Most potkopava Škoru, a tzv. suverenisti nemaju veze sa suverenizmom - rekao je Đapić i iznio primjer kako je Ruža Tomašić podržala Loru Vidović "koja ustaše vidi svugdje" za europskog ombudsmana.  

- Milanoviću postavljam pitanje zašto je donio lex Perković, predsjednicu zašto je na onaj način ugostila Vučića, a Škoru zašto je izjavio da je Tito bio dobar od 1939-1945.? Dobijem li dogovor na ta pitanja, očekujem i dobar rezultat na izborima - poručio je Đapić.
Upitan je za komentar reakcije gradonačelnika Ivana Penave koji je bacio statut Vukovara na ćirilici na pod  rekao je kako mu je drago što je reagirao emocionalno i ljudski.

- Ne može Vukovar riješiti problem političkog srpstva u RH, a pitanje zločina neće se riješiti dok god je partner SDSS, stranka nastala iz pobunjeničke terorističke organizacije Gorana Hadžića - rekao je Đapić.

Komentara 17

ZO
ZoranMajer
14:48 19.10.2019.

1Zapovjedniče samo tvrdo i u kost! Nemoj imati milosti niti obprema nikome. Rekao si im upravo ono što je istina i nadam se što većina Hrvatskoga naroda misli. Dok je Đapić organizirao, naoružavao i postrojavao bojnu HOS-a u Višnjevcu (mjesto stanovanja, a mislim i rođenja gospodina Škore), taj isti gospodin Škoro je dao petama vjetra i zdimio ne u Europu nego na sjevernoamerički kontinent. Ljubav prema Domovini se pokazivala 91-e. Ja jednostavno mislim da gospodin Škoro u usporedbi s gospodinom Đapićem nema kredibilitet, pa čak ni legitimitet tražiti glasove na desnom političkom spektru. Zato Za dom spremni Ante!

NO
novii09
14:39 19.10.2019.

Ne mogu biti bolja pitanja! Što god mislili o Đapiću čovjek postavio zanimljiva pitanja svim ozbiljnijim kandidatima. Neka odgovore na ta pitanja pa da vidimo tko igra za koga!

BA
barbaizamerike
16:30 19.10.2019.

Odgovor:Milanovic je donio lex Perkovica jer ga Canjuga proguro u politiku a Canjugu Perkovic a Perkovica Manoluc

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije