Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STJERAN U KUT

Milanović uzeo Bandiću vlast u Skupštini Holdinga

VL
Autor
Vojislav Mazzocco
12.06.2009.
u 21:52

Usprkos svim sukobima i svađama, Zoran Milanović i Milan Bandić ipak su, čini se, uspjeli postići dogovor o koliko-toliko mirnom suživotu u Zagrebu. Gradonačelnik i njegov stranački šef, koji predvodi skupštinsku većinu, dogovorili su se o najvažnijim pitanjima – dakle, o predsjedniku zagrebačke Skupštine te Nazdornom odboru i Skupštini Holdinga.

Žrtvovao T. Holjevac
Skupštinu će, doznajemo iz SDP-a, voditi Boris Šprem, a ne kao dosad Bandićeva koalicijska partnerica Tatjana Holjevac, jer Zoran Milanović smatra da to mjesto pripada njegovoj stranci, koja ima najviše zastupnika. Bandić se tom izboru žestoko protivio, ali je na kraju morao popustiti, te pristati da mu vjerna T. Holjevac dobije samo profesionalno potpredsjedničko mjesto.

– Milan Bandić više neće biti jedini član Skupštine Zagrebačkog holdinga, a i ovlasti te skupštine smanjit će se i vratiti Nadzornom odboru – rekao nam je izvor iz SDP-a, dobro upućen u dogovore između Milanovića i Bandića. Umjesto da joj jedini član i istovremeno predsjednik bude Milan Bandić, Skupština Holdinga imat će devet članova, određenih po stranačkom ključu ovisno o broju zastupnika. Dakle, pozicija i opozicija.

I opozicija ima riječ
Gradonačelnik će i dalje biti predsjednik Skupštine Holdinga, ali više neće moći sam odlučivati. U Nadzornom će odboru također sjediti predstavnici stranaka, ali vjerojatno i nestranački stručnjaci, a dobit će ovlast da imenuju članove i predsjednika uprave. Iako pregovori još uvijek nisu okončani, u SDP-u očekuju da će za ovakva rješenja dobiti podršku HNS-a i nezavisnih lista, a vjerojatno će za njih glasati i dio koalicije HDZ – HSS – HSLS.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije