Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrade najboljima

Milanović: U turizmu možemo i duplo bolje

turizam
Grgo Jelavic/PIXSELL
25.10.2013.
u 22:26

Na svečanoj dodjeli nagrada nije bilo Nadana Vidoševića iako je HGK suorganizator skupa i dodjeljuje nagrade

Dubrovnik je ovogodišnji turistički šampion, koji je i najbolja velika jadranska destinacija. U kategoriji srednjih pobjednik je Split, malih Cavtat, a na kontinentu Zagreb. Hotel godine dubrovački je Excelsior, najbolja marina je Frapa iz Rogoznice, kamp BeVillage iz Fažane, a plaža šibenskog Solarisa. Posebna priznanja na Danima turizma dobila je Zrakoplovna baza HRM-a, te Mario Mandžukić za promociju Hrvatske.

U Zadru su uručene i turističke nagrade Antun Štifanić. Za životno djelo dobio ju je poznati hotelijer Anđelko Leko, godišnju nagradu dobio je vlasnik obiteljskog hotela Tullio Fernetich, a od institucija i tvrtki Gorska služba spašavanja, te Gradski muzej Vukovar.

Slavljenicima je čestitao i premijer Zoran Milanović.

- Prekrasna smo zemlja u srcu Europe. Imamo očuvan prostor i resurse i možemo duplo bolje od ovog što imamo danas. Turizam je, nažalost, trenutno jedina grana s kojom se Hrvatska može mjeriti s najboljima u svijetu. Iz godine u godinu napredujemo, a ide se prema tome da prihod od sedam milijardi eura od turizma bude i zarada. Pred nama su godine u kojima i druge grane moraju postati snažne kao i turizam - kazao je premijer Zoran Milanović, koji je priznao da u Vladi još uvijek razbijaju glavu je bilo pametno PDV turizmu spustiti s 25 na 10 posto, a u Zadru se prisjetio i skupog noćenja u jednom istarskom hotelu - Šok je trajao trenutak, brzo smo shvatili da je super kad hotel u rujnu može dobiti 300 eura za noćenja. I dobro je da toga ima i više.

U Zadru se, inače, i pored najava da dolazi nije pojavio predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević, iako je HGK suorganizator skupa i tradicionalno na Danima turizma dodjeljuje dio nagrade.

>> Atlas proslavio 90. rođendan

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije