Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK RH

Milanović u Petrinji: U kriznim situacijama bolje da manji broj osoba komunicira i snosi odgovornost

Foto: Pixsell
13.01.2021.
u 13:33

"Banija je.... ne mogu dovršiti zbog opscenosti. Više fakat ne znam kaj je istina. Mislim da je Banija ipak samo Banija, a Banovina je Hrvatska..."

Predsjednik RH Zoran Milanović jutros je u Petrinji posjetio kuhare volontere i vatrogasce te s njima kratko porazgovarao.

Sastao se i s gradonačelnikom Petrinje Darinkom Dumbovićem, gradonačelnicom Siska Kristinom Ikić Baniček i dogradonačelnicom Gline Brankom Bakšić Mitić nakon kojeg se obratio javnosti.

"Obišao sam nekoliko obitelji u Majskim poljanama. Stigao sam bez najave, vidio sam kakvo je stanje na terenu. Radi se, dosta je šteta i to u obnovljenim kućama u prognaničkom selu Sibić koje su sad neupotrebljive. To je nevjerojatno", rekao je.

Poručio je kako se čuo s premijerom te je došao obići ljude i ne želi komentirati kako se i što radi. 

Osvrnuo se i na tvrtku Pleter koja je preuzela pripremanje toplih obroka.

"Ja ne znam kakav doprinos daje, ali bio bih sretniji da su za taj novac to mogli napraviti lokalni ugostitelji. Pleter je zaštićen kao lički medvjed."

Još je jednom komentirao i lošu obnovu.

"Tu se kokošarilo, to je potkradanje. Koga ćete optužiti nakon 20 godina, to je naša sramota", rekao je.

Osvrnuo se i na ulogu medija te poručio kako ti kad si na vlasti mora biti jasno da je vlast jača od medija jer ima mnogo više resursa. 

"Medije treba pustiti da rade ono što rade", rekao je. 

 

Foto: Pixsell/Instagram

Na pitanje Banija ili Banovina, Milanović je odgovorio kako je svojedobno čuo jednu poslovicu.

Nije želio komentirati napise o izjavi Dubravke Šuice ustvrdivši kako se i za vrijeme njegova mandata svašta izvlačilo sa sastanaka.

Za kraj je poručio kako ne vidi potrebu da baš svaki član dolazi u Petrinju.

"Ako je Medved glavni, onda on mora stalno biti pred kamerama. U kriznim situacijama treba odrediti jednu do dvije, najviše tri osobe koje komuniciraju i snose odgovornost", kazao je. 

Nakon Milanovića medijima se obratio i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

"Drago mi je što je predsjednik došao i što je ovdje bila i zamjenica gradonačelnika Gline i gradonačelnika Siska. Sve teme koje smo stavili na stol su slične, svi smo proživjeli katastrofu. Na prvom mjestu kod mene će uvijek biti čovjek. Ne želim da se dijelimo na Baniju ili Banovinu. Ne trebaju nam baš nikakve podjele nego nam čovjek mora biti na prvom mjestu", rekao je Dumbović. 

Kazao je kako ne žele biti ničiji poligon.

"Mi smo preživjeli Domovinski rat i sad kad smo izgradili odnose, sada želimo čvrste temelje. Želim da dolaze ljudi koji će dati jasnu poruku što mogu učiniti", kazao je Dumbović. 

Komentara 49

Avatar ____kamocemo__
____kamocemo__
13:53 13.01.2021.

Tko su političari odgovorni za upitnu obnovu kuća? Zna se............U operativnom smislu je za projekt obnove bilo je zaduženo Ministarstvo obnove i razvitka, na čije je čelo 1994. u vladi Nikice Valentića došao Tuđmanov bivši predstojnik ureda Jure Radić (HDZ), koji je preminuo 2016. u 63. godini života. Valentić je 1995. otišao s premijerskog mjesta, no Radić je ostao ministar i u kabinetu Zlatka Mateše, sve do 2000. godine... U tih šest godina Radić je uspio Republici Hrvatskoj nanijeti veliku štetu, od koje se nikad nismo doista uspjeli oporaviti.

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
15:31 13.01.2021.

HDZ je odgovoran za obnovu u Petrinji, a obnova išla u mandatu SDP-a, jesu svi zaboravili da je period 2000-2004 bio na vlasti SDP.

YO
youme123456
14:21 13.01.2021.

hdz-ovci štite kriminalce jer ne žele objaviti dokumente u bezi obnove

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije