Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijer milanović:

Milanović: Tek smo na početku, ali učinili smo sve što je bilo potrebno

zoran milanović (1)
Patrik Macek/PIXSELL
31.03.2012.
u 11:15

Ne mogu biti zadovoljan pukom činjenicom da smo održali kreditni rejting, rekao je Milanović.

Povodom prvih 100 dana Vlade premijer Zoran Milanović za Jutarnji list govorio je, između ostalog, o tome što je Vlada u tom periodu uspjela napraviti, a što nije, koji su razlozi pada popularnosti premijera i Vlade, te ima li sukoba s ministrima.

– Sto dana kratko je razdoblje (...) ali mi smo u prvih 100 dana donijeli proračun niži za 3,4 milijarde koji je zaokrenuo dosadašnje trendove, što je nepopularno ali je bilo nužno, i donijeli smo tešku odluku o brodogradilištima. Zadržan je kreditni rejting, uvodi se red u plaćanje poreza, pripremaju se investicije, referendum za ulazak u EU prošao je s gotovo dvotrećinskom većinom. Neću te odluke nazivati povijesnima ali sigurno su vrlo važne – rekao je Milanović.

Govoreći o odnosu između svojih očekivanja i planova i onoga što je uspio odraditi premijer je rekao:

"Stanje je teško. Ne mogu reći da sam zadovoljan. Ne mogu biti zadovoljan pukom činjenicom da smo održali kreditni rejting. Premda bi situacija bila mnogo teža da u tome nismo uspjeli. Bit ću zadovoljan kada ga pomaknemo naviše."

– Ono što je bilo stvarno potrebno, to smo i učinili. Naravno, tek smo na početku. Cilj je pokrenuti rast. Početi raditi za zemlju, za građane, a ne samo za strane kreditore – istaknuo je premijer za Jutarnji.

Komentirajući pad popularnosti Milanović je rekao da je normalno očekivati da će se rejting još spuštati.

– Nismo ovdje da bismo brinuli o rejtingu nego rješavali probleme za koje smo dobili mandat. Nitko nije rekao da će biti lako i jednostavno. Nitko vam ne plješće kad uvodite viši PDV na što ste prisiljeni, kad donosite teške odluke, koje se tiču i gubitaka nečijeg radnog mjesta. Ali, jednostavno više nemamo pravo zabadati glavu u pijesak, bježati od problema i samo se zaduživati. Ne kanim kukati. Odgovornost je naša i nećemo od nje bježati – dodao je Milanović.

Na pitanje koliko se često ne slaže sa svojim ministrima, Milanović je rekao: "Vrlo rijetko. Strateški nema neslaganja".

Cijeli tekst čitajte ovdje

Komentara 22

ST
stric8
11:59 31.03.2012.

. ...\"tek su na početku\"-kaže \"mili i nezamjenjivi vođa\" -uveli HARAČ koji plaćaju svi u RH ( od dojenčadi do staraca ) -poskupili gorivi za 30% -poskupili plin za 30% -povećali nezaposlenost za 70 000 ...šta će biti od Hrvatskeke kad budu oko polovice ...a šta će tek ostat od Hrvatske kad ovi završe

OB
-obrisani-
12:03 31.03.2012.

ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha,

OB
-obrisani-
11:40 31.03.2012.

Dakle bilo je potrebno dići poreze, dići plaće svojim poslušnim birokratima, zaposlit stranačke poslišnike u svim državnim tvrtkama...... dakle do kraja uništiti Hrvatsku privredu i pri tome govoriti kako je to \"potrebno\" koji debil !!! Sve mi se više čini da je Savez za promjene namjerno ismijan od strane medija kji drže leđe ovim političarima isto kako i onmi njima, sinergija lopova i licemjera!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije