Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRejting

Milanović sustiže Grabar-Kitarović, Škoro najviše pao, a Kolakušić najviše rastao

Foto: PIXSELL
1/4
20.11.2019.
u 22:44

Trenutačna razlika između vodećeg HDZ-a i drugoplasiranog SDP-a iznosi samo 2,1%

Prema novom HRejtingu, topi se razlika između vodećeg HDZ-a i drugoplasiranog SDP-a trenutačno 2,1%, kao i između njihovih predsjedničkih kandidata pa tako trenutačna razlika između Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića iznosi točno 2,5%, javlja HRT.

Kada je u pitanju popularnost stranaka, onaj koji je najviše narastao (1,63%) ujedno je sa 7,6% i trećeplasirani - Mislav Kolakušić. On i Most (5,8%) jedini su koji još prelaze izborni prag. Ispod praga je čak 13 stranaka, od čega samo dvije trenutačno nisu parlamentarne.

Najbliže onoj magičnoj granici od 5% je ovaj mjesec registrirana stranka - Hrvatski suverenisti (3,5%). Iznad 3% (3,2%) je još samo HSS, a listu ispod predvodi stranka Milana Bandića (2,0%) iza koje je još 10 stranaka koje u Hrvatskoj kao jednoj izbornoj jedinici ne bi nikada vidjele Hrvatski sabor.

Što se tiče popularnosti predsjedničkih kandidata, Miroslav Škoro sa 17,6% i dalje je trećeplasirani, ali je najviše pao (-1,48%). Slijedi ga Mislav Kolakušić koji je najviše rastao (+5,02%) pa je s listopadskih 7, sad došao do 12,1% biračke potpore.

Nitko od preostalih pet koji su izrazili želju da budu predsjednik ili predsjednica ne dobivaju ni tri posto glasova.

Istraživanje za HRT provodi agencija Promocija plus, a obuhvaća 1400 ispitanika, prema načelu - cijela Hrvatska jedna izborna jedinica.

Komentara 77

IL
ilustrator
01:01 21.11.2019.

ovi što hrvatsku predsjednicu malo manje vole..ovi što kažu da uopće nije pobjedila ivu i josipovića, što još budni sanjaju, što valtera još iščekuju, meni njih žao, zaozbiljno

ZA
Zagor77
03:19 21.11.2019.

Milanovicu raste pomucu profesora koji galasaju za covjeka koji im je sve oduzeo

BA
barbaizamerike
01:33 21.11.2019.

Anketa :Milanovic nema sansi ako ga i zenina tetka iz Australia podrzi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije