Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uoči foruma mladih

Milanović: Sporazum nije savršen, ali uveli smo red u glasovanje

zoran milanović
Petar Glebov/PIXSELL
22.05.2010.
u 11:48

Sporazum je rezultat kompromisa, dobar je i bit će dobar za idućih deset do dvadeset godina, rekao je Milanović.

- Nisam čuo takve komentare, kazao je prvi čovjek SDP-a Zoran Milanović upitan da komentira negativne reakcije koje stižu od Hrvata iz BiH nakon konačnog usuglašavanja HDZ-a i SDP-a oko ustavnih promjena, a vezano za glasovanje hrvatske dijaspore u susjednoj državi.

- Žao mi je ako smatraju da ih se diskriminira. Hrvatski Ustav mijenja se u Hrvatskoj, ali bez želje da se ikome naudi i s ciljem da se uvede red, a to smo i postigli, kazao je Milanović uoči Foruma mladih SDP-a i izborne konvencije na kojoj se očekuje da će delegati za novog predsjednika Foruma izabrati Sašu Đujića koji će na tom mjestu  zamijeniti Davora Bernardića koji je Forum vodio od 2008. godine.

- Sporazum o ustavnim promjenama nije sarvšen, rezultat je kompromisa, dobar je i bit će dobar za idućih deset do dvadeset godina, rekao je Milanović, obećavajući BiH da će se SDP odsada  više pozabaviti njihovim pitanjima i biti stalni partner u rješavanju njihovih  problema, a ne sporadnično kao dosad.

Raspad GSV-a Mialnović je komentirao riječima - To je bilo za očekivati jer je vlada obećala više nego može ispuniti.

 

Komentara 47

JA
jaruzelskia
14:32 22.05.2010.

22.05.2010. u 14:14h HRbasic je napisao/la: Eh jadni moj ,bistrina ti i nije baš jača strana... (...kod tebe vidim vrlo primitivne stavove, priitivni govor, mržnju..itd...). Jadan...

PI
Pippo9
14:32 22.05.2010.

Premijerka je još jednom pokazala da je sposobnija i provela je ovaj sporazum na način koji odgovara hdz-u i Hrvatima u dijaspori

HR
HRbasic
14:14 22.05.2010.

22.05.2010. u 13:06h jaruzelskia je napisao/la: >> \"Uveo je red?! Tako što 270.000 ljudi mora u 12 sati glasovati na samo četiri >> mjesta?! Tolko o \"stvarnim\" razlozima ove ucjene!....\" >> > Slažem se, kada već hoćeš i ako većinaa hoće!! Vecina? Vecina cega?! Kakva crna vecina?! Ovdje je rijec o principima i logici vodjenja drzave. Ne parcijalnim, stranackim, osobnim i inih interesa. Pogotovo ne tako plitkih i kratkovidnih! 8-) > Uvesti red kao i u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj, Britaniji, Švedskoj, Danskoj, > Francuskoj, Nizozemkoj, Belgiji… itd,itd,itd. > Svi znamo da je u tim zamljama red u glasanju. Red?! A cemu je tu bio nered?! Nekidan je bio neki clanak da je novinar zvao Gong, DIP i jos nekoga i da je svugdje bilo podjednako (malo) \"incidenata\". Tako da to ne stoji! Sto se tice dvostrukog glasovanja, tu je samo rijec o sredjivanju prebivalista i to postoji oduvijek i jos nedavno potvrdjeno novim zakonom. Znaci sve je rijeseno i ni to ne stoji. Jedino u cemu je mozda problem je u krivo odabranoj stranci?! :-D Cuj \"uveo red\"!? Mosh mislit! :-/ > Znači – tko hoće glasati mora doći natrag u Hrvatsku (kao i u spomenutim > zamljama koje imaju ‘red’ = ako hoćeš glasati dođi natrag i glasaj…), prijaviti > boravak, prijavu poreznoj upravi i onda staviti svoje ime na glasačku listu = pa > glasaj. A jel, porezna prijava!? A jel moras imati odredjeni iznos uplacenog poreza ili smije i sirotinja glasovati?! A sta ako nista ne privredjujes i nemas nikakvog poreza?! Tc, tc, tc! DRZAVLJANSTVO je osnova za glasovanje, a ne mjesto prebivalista, porezna prijava, nacionalnost,... sve ostalo se vrlo jednostavno zove DISKRIMINACIJA! > Izgleda da su gotovi (HDZ) glasovi: ‘Stotina Hrvatskih podmorničara’; > ‘Dobrovoljni’ glasovi zatvorenika itd, itd. Srecom pa \"komsijski vikend glasaci\" ne glasaju za HDZ, onda bi morali i njih ukidati. A protiv njih ne smijemo, ipak su oni manjina. A posto su tako mali, dajmo im DVOSTRUKO pravo glasa. Da ne dolaze bas za dzaba. :-) Al, jadna im majka kad ih se Zoki dohvati u sklopu \"uvodjenja reda\" u izbore. :-D Btw. Hm, \"jaruzelskia\"!? Jaruzelskia?! Ma, sta ti dodje onaj Wojciech?! :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije