Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Milanović: Razgovor Pahora i Sanadera trebao se održati još prije desetak dana

20.12.2008.
u 14:04

Razgovor slovenskog i hrvatskog premijera Boruta Pahora i Ive Sanadera trebao se održati još prije desetak dana, međutim svaki razgovor će za Hrvatsku biti koristan i bit će dodatan argument naše strane pred EU da radimo sve što možemo, izjavio je danas u Šibeniku predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

- Ako premijeru Sanaderu trebaju jamci i dodatni svjedoci on na tome može insistirati, ali treba se zalagati za ona rješenja koja Hrvatskoj omogućavaju pregovore i njihov što skoriji nastavak - rekao je Milanović komentirajući izjavu glasnogovornika hrvatske Vlade da Sanader prihvaća razgovore sa slovenskom stranom, ali samo uz nazočnost predstavnika EU-a.

Dodao je da je ispravan prigovor upućen slovenskoj strani da je do pregovora trebalo doći ranije.

Milanović je u Šibeniku nazočio velikom predizbornom stranačkom skupu na kojemu su predstavljeni kandidat SDP-a za gradonačelnika Šibenika Ante Županović i kandidat za šibensko-kninskog župana Duško Živković za predstojeće lokalne izbore.

Na skupu je naglašeno da Šibenik, kao i cijela Hrvatska, u ekonomsku krizu ulaze oslabljeni, ali da SDP nudi rješenja i ljude.

- Pa zar nije krajnje vrijeme da oni koji žele voditi naše gradove i županije stanu pred birače i kažu želim vaše povjerenje - kazao je Milanović, istaknuvši kako SDP ima hrabrosti izaći pred birače i predstaviti svoje kandidate i programe šest mjeseci uoči prvih neposrednih izbora za gradonačelnike i župane na predstojećim izborima za lokalnu i regionalnu samoupravu.

- Šibenik stagnira, gubi urbana obilježja i ne predstavlja koncentraciju političke i gospodarske moći kakvu je nekada imao - naglasio je kandidat za gradonačelnika Ante Županović.

Predstojeći izbori su test građanima o tome koje vrijednosti prihvaćaju i u kojem smjeru žele da krene naš grad, županija i država, rekao je Duško Živković kandidat SDP-a za šibensko-kninskog župana. Dodao je kako je uvjeren da bi promjene vlasti na razini gradova i županija generirale promjenu vlasti na razini države.

Nakon skupa u Šibeniku, predsjednik SDP-a bi u poslijepodnevnim satima trebao posjetiti Vodice i Tisno, gdje će položiti vijence na spomen obilježja poginulim vatrogascima na otoku Kornatu prošle godine.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije