Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI DANA LIJEČNIKA

Milanović primio izaslanstvo Hrvatskog liječničkog zbora

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan
1/3
11.02.2021.
u 14:47

Predstavnici HLZ-a upoznali su predsjednika Milanovića s djelovanjem te dobrovoljne udruge liječnika

Uoči Dana liječnika, 26. veljače, predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u četvrtak izaslanstvo Hrvatskoga liječničkog zbora, strukovne krovne udruge koja broji više od 10 tisuća članova.

Na sastanku s predsjednikom Milanovićem bili su predsjednik Hrvatskoga liječničkog zbora prof. dr. sc. Željko Krznarić, prvi dopredsjednik te udruge prof. dr. sc. Boris Brkljačić i glava tajnica prof. dr. sc. Adriana Vince.

Predstavnici HLZ-a upoznali su predsjednika Milanovića s djelovanjem te dobrovoljne udruge liječnika koja danas broji više od 10.500 članova, a koji su u udruzi svi volonteri.

U razgovoru o izazovima pred kojima je danas hrvatsko zdravstvo - prije svega pandemiji COVID-a 19 i cijepljenja građana - članovi vodstva HLZ-a prenijeli su predsjedniku Milanoviću svoja stručna iskustva i viđenja vezana uz borbu protiv COVID-a 19.

Bilo je riječi i o položaju i ekonomskim migracijama zdravstvenih djelatnika, te o novim znanstvenim iskoracima u struci.

Hrvatski liječnički zbor ima 26 gradskih podružnica i 160 stručnih društava čime pokriva široki spektar specijalizacija u medicini, svake godine organizira stotine stručnih edukacijskih skupova, a sudjeluje i u tijelima zdravstvene uprave i izvršne vlasti. 

Sastanak je održan uoči Dana liječnika koji se obilježava 26. veljače, na dan kada je 1874. osnovan HLZ.

Komentara 1

MA
Masiko
16:00 11.02.2021.

Bogami ga Rudanica ućutkala. Auuu Zorane ako neodgovoris na onakva prozivanja stvarno si p....ca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije