Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šef oporbe

Milanović: Potpisat ću peticiju za referendum o ZOR-u

milanović
Anto Magzan/PIXSELL
09.06.2010.
u 14:36

Potpisat ću peticiju u idućih nekoliko dana i neću bježati od toga - kazao je novinarima predsjednik SDP-a Zoran Milanović odgovarajući na pitanje hoće li potpisati peticiju kojom sindikati traže raspisivanje referenduma.

Potpisat ću peticiju u idućih nekoliko dana i neću bježati od toga - kazao je novinarima predsjednik SDP-a Zoran Milanović odgovarajući na pitanje hoće li potpisati peticiju kojom sindikati traže raspisivanje referenduma protiv izmjena ZOR-a. Ljudi su zainteresirani za referendum i moguće ga je ostvariti.

Međutim odlukom o nastavku pregovora s Vladom sindikati su građane koji im daju potpise doveli u zbunjujući položaj - ustvrdio je. Naime nije jasno pregovaraju  li s Vladom ili ne. Budući da pregovori još traju, nastavio je Milanović, bilo bi mudrije i efikasnije da se prikupljanje odgodilo za tjedan dana.

Ovako se,nastavlja predsjednik SDP-a, šalje zbunjujuća poruka. No zato nije štedio Vladu nego je rekao da su motivi za izmjene ZOR-a politički nasilni, a ne načelni. Ocijenio je da Vlada ne bi smjela nemogućnost izvršenja nerealnih obećanja navoditi kao razlog izmjena ZOR-a. Suglasan je da bi trebalo sniziti prag  za raspisivanje referenduma  te najavio da će SDP amandmanom zatražiti da se referendum raspisuje na zahtjev pet umjesto sadašnjih deset posto birača. Tako bi umjesto 450.000 trebalo 220.000 potpisa birača i Milanović je uvjeren da će i HDZ pristati na takvu formulaciju.

Komentara 21

PU
pumbica
10:57 12.06.2010.

vidimškoj!Super sada tvoj glas ne važi.I uprvom redu ti nisi Hrvat kad mrziš Hercegovce.Nego si obična gnjida.Hercegovci su zajedno s nama branili Hrvatsku.Dok si se ti skrivo po mišijim rupama.Ja sam Hrvat i rodoljub.I zato nedam da pljuješ po bilokojem Hrvatu.Jeti jasno!!!!

Avatar condor
condor
06:33 10.06.2010.

A tko štiti prava nas radnika, koji cijeli radni vijek rintamo, a ne dobijemo niti regres, niti božičnicu, a jedva se izborimo i za ovu jadnu crkavicu. Gospodo sindikalci, ima vas ko kusih pasa, a vaša nastojanja su da zadržite status najprivilegiranije kaste u sredini u kojoj djelujete. Smatram vas totalnim balastom našega raspadajućega društva. Sve vas treba otjerati na burzu, a vaša golema novčana primanja podijeliti radnicima za ono za što sada prikupljaju potpise.

PU
pumbica
10:50 12.06.2010.

Milanović?Potpisaće peticiju.Protiv koga.Pa SDP je uništio našu privredu.O 2000 do svog mandata.Poredu Riječka Banka,Viktor Lenac ili Linić,Mesnu industriju Sljeme i Zagrebčanku,Tvornicu Duhana Zagreb,INU i razne druge firme i Sinjanku.Sad si se našao pametan.Ova vlada je vratila dostojanstvo Penzionerima,Rodiljama i Samohranim roditeljima,a što ste vi sve ukinuli.Ovo su zi niski poeni za izbore....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije