Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veterani, zbogom

Milanović potjerao Ž. Antunović, nije ju, kažu, ni pozdravio

'07.04.2011., Sabor RH, trg svetog Marka 6, Zagreb - 23. sjednica Hrvatskoga sabora. Prijedlog zakona o posebnoj mjeri naplate poreznog duga uzrokovanog gospodarskom krizom s konacnim prijedlogom zako
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
12.11.2011.
u 13:00

Svojoj stranci uvijek ću biti na usluzi, kaže Željka Antunović. Planove, kaže, ima i ne boji se što će dalje raditi jer joj politika nije jedino što je u životu radila.

Prisilno politički umirovljena Željka Antunović, članica Predsjedništva SDP-a, koju je šef stranke Zoran Milanović eliminirao s izbornih lista, i nakon prospavane noći ostala je lojalna SDP-u i potez svog stranačkog šefa nije željela komentirati.

Kontrirala šefu

Bivša ministrica obrane i potpredsjednica Vlade iz vremena premijera Ivice Račana već je nakon sjednice Glavnog odbora u četvrtak kazala da Milanović s njom nije razgovarao o svojoj odluci.

No s obzirom na razvoj situacije posljednjih godina, da je Ž. Antunović kontrirala Milanoviću, bila mu protukandidatkinja na stranačkim izborima, a natjecala se i za šeficu zagrebačke organizacije, Milanovićev animozitet prema njoj bio je poznat pa se moglo očekivati da će iskoristiti prvu priliku da je politički umirovi. Već ju je postupno udaljio iz rada stranke i Predsjedništva čija je članica.

Kako doznajemo od esdepeovaca s Iblerova trga, Milanović je Ž. Antunović pozdravljao ako baš mora, odnosno ako se još netko nalazi u prostoriji, a u četvrtak, kada se odlučivalo o kandidacijskim listama, nije ju ni pozdravio.

Iako joj prekid dugogodišnje političke karijere nije lako pao, ona je, baš kao i Davorko Vidović i Antun Vujić, koji su također poslani u mirovinu, nakon objave lista izašla pred novinare, dok šef stranke nije smatrao bitnim predstavnicima javnosti odgovarati na pitanja. Ni jučer Ž. Antunović nije željela reći ništa loše.

– Nisam šokirana ni iznenađena. Dugo sam se pripremala za ovo – kazala je Ž. Antunović koja se veseli porukama podrške i dobrih želja što ih dobiva na svom profilu na Facebooku i na mobitel.

O Milanovićevoj odluci ne želi govoriti jer je to njegova stvar, no naglašava da je svojoj stranci uvijek na usluzi. Planove, kaže, ima i ne boji se što će dalje raditi jer joj politika nije jedino što je u životu radila.

Četiri mandata

Prije političke biografije, Ž. Antunović, koja je završila Fakultet za vanjsku trgovinu, radila je u financijama, kao porezna savjetnica i autorica članaka i priručnika o toj temi. U dva mandata Ž. Antunović je bila vijećnica u zagrebačkoj Skupštini, a za saborsku zastupnicu izabrana je u četiri mandata – 1995., 2000., 2004. i 2007. godine.

Od 2004. do 2008. bila je i potpredsjednica SDP-a, a u zadnjem mandatu i potpredsjednica Sabora.

 

Komentara 102

ZA
zagreb01
14:39 12.11.2011.

još jedan dolaz bahatosti milanovića

KI
kiwi2
19:20 12.11.2011.

. Još sitno.

VK
vražje_kopito
13:40 12.11.2011.

Tako treba otkantat pola državne uprave

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije