Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obavijestio premijera

Milanović pokrenuo postupak za razrješenje ravnatelja Vojne sigurnosno-obavještajne agencije

Zagreb: Zoran Milanović i Recep Erdogan zajednički se obratili medijima
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
22.09.2022.
u 15:36

Milanović je uputio dopis predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću kojim je pokrenuo postupak za razrješenje general bojnika Ivice Kindera s dužnosti ravnatelja VSOA-e.

Nakon što je dobio Izvješće Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost (UVNS) o Izvanrednom neposrednom stručnom nadzoru Vojne sigurnosno-obavještajne agencije (VSOA) od 19. rujna 2022. godine, a zbog opsega i težine povreda navedenih u Izvješću, predsjednik Republike Zoran Milanović stava je kako ravnatelj VSOA-e, kao osoba odgovorna za funkcioniranje Agencije, ne može više obavljati tu dužnost, stoji u priopćenju Ureda predsjednika. 

Predsjednik Milanović stoga je uputio dopis predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću kojim je pokrenuo postupak za razrješenje general bojnika Ivice Kindera s dužnosti ravnatelja VSOA-e.

Predsjednik Milanović postupak je pokrenuo u skladu sa čl. 66. st. 5. Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu Republike Hrvatske u kojemu stoji kako „postupak za razrješenje ravnatelja sigurnosno-obavještajnih agencija mogu pokrenuti Predsjednik Republike, predsjednik Vlade i Hrvatski sabor“, kažu iz Ureda.

Podsjećamo, nezakonito trošenje državnog novca na račun vojnih špijuna sada je i službeno potvrđeno, objavio je u srijedu portal Dnevnik.hr. Nadzorom je utvrđen čitav niz prekršaja koji su se sustavno ponavljali, te se sumnja da je došlo do pronevjere najmanje dva milijuna kuna.

Riječ je o više djelatnika vojno-sigurnosne agencije, a neki više nisu na tim poslovima. O nadzoru su obaviješteni i premijer i predsjednik.

VIDEO: Vjekoslav Prebeg sletio je u zračnu luku Franjo Tuđman

Komentara 24

SR
sršen
16:50 22.09.2022.

Ja bih volio da vojno-obavještajne službe istraže ima li kakve povezanosti Milanovića i Kremlja, koja nadilazi diplomatske potrebe RH u ovom trenutku, posebno s obzirom na činjenicu da smo mi članica NATO-a i EU - koji pomažu Ukrajini i koji imaju jasna stajališta o tom ratu. Kao građanin imam pravo izraziti takvu sumnju s obzirom na brojne izjave Predsjednika koje su istovjetne stajalištima Kremlja, Putina, Peskova, Lavrova itd. i posve su u suprotnosti sa stajalištima naših saveznika.

PR
Propitivač
15:49 22.09.2022.

O čemu se tu radi? Možda su otkriveni kontakti nekog visokog dužnosnika s predstavnicima strane vojne sile?

PI
pivodavac
16:46 22.09.2022.

Lako za razrješenje, a tko će vratiti novac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije