Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kukuriku koalicija

Milanović: Ova kampanja počela je sličiti na '91.

jadranka kosor (1)
Davor Javorović/PIXSELL
08.10.2011.
u 13:48

Hrvatska je zajednica, a ne parcela ali zajednica koju treba znati voditi i država koja je za svakoga, rekao je Milanović očigledno aludirajući na nedavne izjave Josipa Đakića iz HDZ-a.

Predstavljanje Plana 21 Kukuriku koalicije u Vukovaru predsjednik SDP-a Zoran Milanović započeo je riječima da je kampanja za parlamentarne izbore tek započela ali i da je u njoj već mnogo otrova i riječi koje podsjećaju na '91 godinu.

– Moramo svi zajedno voditi računa da nas slušaju i mladi ljudi koji se tek formiraju kao osobe i da ovakve otrovne riječi i nacionalno prestrojavanje nije prihvatljivo ponašanje. Hrvatska je zajednica, a ne parcela ali zajednica koju treba znati voditi i država koja je za svakoga, rekao je Milanović očigledno aludirajući na nedavne izjave Josipa Đakića iz HDZ-a.

Milanović, zajedno za Brankom Grčićem i Brankom Zgrebec, predstavio je javnosti plan Kukuriku koalicije za poljoprivredu i regionalni razvoj gdje su najavili niz novih mjera ako 4. prosinca dobiju povjerenje građana. Tako je najavljeno donošenje novoga zakona o poljoprivrednom zemljištu i zadrugarstvu a sve, kako je rečeno, s ciljem da poljoprivreda i poljoprivrednici stanu na svoje noge.

Plan Kukuriku koalicije, koji je predstavila Dragica Zgrebec, je osigurati sigurnu i kvalitetnu prehranu stanovništva, smanjenje uvoza hrane, podizanje konkurentnosti, razviti zadrugarstvo, povezati proiizvođače, prerađivače i trgovce ali i edukacija poljoprivrednika i razvoj seoskih područja. Najavljena je i decentralizacija Hrvatske koja je preduvjet ravnomjernijeg razvoja Hrvatske. Iz Kukuriku najavljuju da neće biti ukidanja općina ali da će općine imati onoliko nadležnosti koliko imaju novaca.

– Što općina ima više novca imati će i veće nadležnosti ali isto tako i što sa manje novca raspolažu nadležnosti će biti manje. One općine koje nemaju novca imati će općinske načelnike i općinska vijeća volontere a ako to ne žele onda se mogu pripojiti susjednim općinama, najavio je Branko Grčić koji je predstavio plan regionalnog razvoja.

Najavljeno je i da će biti doneseno niz mjera kako bi se potaknula proizvodnja i zapošljavanje kao što su smanjenje poreznog opterećenja, oslobađanja o poreza na reinvestiranu dobit kao i uvođenje poreznih olakšica kod novoga zapošljavanja.

– Na tome ćemo ustrajati, najavio je Grčić.

Okupljenje građane najviše su interesirala pitanja u svezi raspodjele poljoprivrednog zemljišta, mogućeg razvoja posustalih grana proizvodnje kao što su metalurgija, tekstilna industrija, obućarska i gumarska proizvodnja i sl. Jedno od pitanje je bilo i u vezi zdravstva gdje jeupoređujuć vrijeme koalicione vlade i zadnjih osam godina istaknuto da su od 2000 do 2003 u vukovarsku bolnicu uložena dva milijuna kuna a da je u zadnjih osam godina u stu tu bolnicu ulođženo oko 180 milijuna kuna.

– Shvatimo to kao kritiku i dobro je da ima i takvih pitanja. Možemo samo reći da će vuzkovarska bolnica svakako imati svoje mjesto u zdravstvenom sustavu ali i da će se isto tako morati znati koji se sve pregledi mogu obaviti u Vukovaru, za koje s emora ići u Osijek a za koje u Zagreb. Hrvatska inače ima puno bolnica a neke su na svega desetak kilometara jedna od druge. Takva je situacija i u Vukovarsko – srijemskoj županiji gdje su bolnice u Vukovaru i Vinkovcima udaljene svega 15-ak kilometara, rekao je Milanović.

Komentara 788

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
20:07 08.10.2011.

4,4,4,4,4,4,4

OB
-obrisani-
21:50 08.10.2011.

vidi se da je uzivao travu dok je bio klinac.

Avatar dariodario551
dariodario551
21:22 08.10.2011.

Ako budem hvalio HDZ

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije