Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O OPOZIVU

Milanović odgovorio Šeksu: Možda bi netko mogao pokrenuti i istragu o zločinima u Osijeku

Zagreb: Na Dan državnosti državni vrh položio vijence na groblju Mirogoj
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/13
Autori: Vecernji.hr, Hina
30.05.2020.
u 11:39

- On je jedan od vrlo negativnih likova Hrvatske zadnjih 30 godina, iza njega je ostao jedan vrlo teško izbrisiv institucionalni bestrag. I neka pokrene -kazao je predsjednik Milanović.

Na izjave Vladimira Šeksa da se zbog ponašanja predsjednika prema Danu državnosti treba pokrenuti proces njegova opoziva, predsjednik Zoran Milanović je odgovorio "neka pokrene". 

- Za gospodina Šeksa, kodno ime Sova, nitko nikad nije glasao. On je jedan od vrlo negativnih likova Hrvatske zadnjih 30 godina, iza njega je ostao jedan vrlo teško izbrisiv institucionalni bestrag. I neka pokrene. Tko zna, možda netko pokrene i istragu o odgovornostima za zločine u Osijeku za vrijeme rata - ustvrdio je Milanović.

Dodao je i da je ovaj sastav Hrvatskog sabora o ovom prazniku tako odlučio samo zbog izbora. 

- To radiš jer možeš. Kupio si glasove žetonima. Doći će netko drugi i nadam se da će biti razuman i da neće tjerati svoju volju i odabrati nešto što smeta polovici hrvatskog naroda. To se tako ne radi - rekao je Milanović. 

>> VIDEO Od ove godine Dan državnosti ponovno se slavi na današnji dan, 30. svibnja

Vezano za izlazak na izbore, ocijenio je da je predsjednik Republike jedina osoba koja je stavljena u određenu vrstu rezervata s obzirom na to da, uz ostalo, ne smije biti član političke stranke.

- Vidimo da je to dobro. Kad je to već tako, koji je smisao da predsjednik izlazi na izbore i da šalje poruku kao potporučnik nekakvim nesvjesnim građanima? Ako treba, po stoti put - ljudi glasajte, izađite na izbore i birajte. Nemojte zaokružiti nevažeći listić, to nema smisla, ali ja sam u drukčijoj poziciji - poručio je.

Predsjednik Milanović vjeruje da radi ispravno, a ako izađe na izbore, to će se vidjeti na biračkom popisu, ali sigurno neće sazivati novinare, dodao je.

Komentara 122

Avatar Damating
Damating
12:09 30.05.2020.

"Što smeta polovici hrvatskog naroda" ... i kad bi bilo tako, da polovina misli kao ti, pitanje je - Koja je "polovica" u pravu? Ona koja je za Hrvatsku ginula, ili ona koja i danas priziva Jugoslaviju?

MA
MarasG
11:49 30.05.2020.

Nepostivanje odluka HR sabora je kaznjivo djelo i kao takvo treba se sudski sprovesti.

SP
Sparks18
12:17 30.05.2020.

Hrvatska i Crna Gora imaju slični problem, Crna Gora ima Crnogorci koji priznaju svoju državu i sebe koji su protiv. Hrvatska ima Hrvate koju priznaju i poštuju svoju državu te SDP i njegovi trolovi koji mrze Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije