Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZORAN MILANOVIĆ:

'Ovo je tek početak. Bit će još promjena. Veeelika pusa svim hejterima'

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao na službenom otvaranju Glamping villagea Termi Tuhelj
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
20.07.2020.
u 13:58

Tuđman je dolazio i čvrsto stranački nadzirao rad Sabora, često i izvan i iznad okvira tadašnjih (velikih) ustavnih ovlasti predsjednika. Predsjednici Mesić, Josipović i predsjednica Grabar-Kitarović dolazili su iz svojih razloga, u koje ovdje ne ulazim, ali vjerujem da su bili dobronamjerni. Moj stav je različit, kaže Milanović

Predsjednik Zoran Milanović oglasio se nakon što je iz njegova ureda objavljeno kako neće doći na konstituirajuću sjednicu Hrvatskoga sabora.

"Razlog da ne dođem na sjednicu nalazi se isključivo u domeni mojeg shvaćanja uloge i položaja Hrvatskog sabora – položaja neovisnosti o predsjedniku. To je sve i to je ujedno i afirmativno i dobronamjerno prema Saboru.  Čitam kako su do sada 'svi predsjednici dolazili' i kako je 'ovo prvi put da predsjednik ne dolazi'. Točno. Tuđman je dolazio i čvrsto stranački nadzirao rad Sabora, često i izvan i iznad okvira tadašnjih (velikih) ustavnih ovlasti predsjednika. Predsjednici Mesić, Josipović i predsjednica Grabar-Kitarović dolazili su iz svojih razloga, u koje ovdje ne ulazim, ali vjerujem da su bili dobronamjerni. Moj stav je različit", objavio je na Facebooku Milanović.

Samo da pojasnim neke stvari u vezi s konstituirajućom sjednicom našeg Sabora: Razlog da ne dođem na sjednicu nalazi se...

Objavljuje Zoran MilanovićPonedjeljak, 20. srpnja 2020.

Osvrnuo se i na protokole.

"Nešto i o ‘mističnom otajstvu’ tzv.  protokola. Protokol je prije svega inertni niz ponavljanja određenih radnji. Radnji koje mogu imati dublje simbolično značenje ili pak predstavljati puku klajnburgersku rutinu. Radnji dobrih, manje dobrih, a ponekad i priglupih. Protokol nije prirodni zakon, npr. zakon aerodinamike, koji moraš striktno slijediti ili u protivnom doslovno propadaš. Protokol ne kreiraju ‘stručnjaci’ i ‘piarovci’. Protokol stvaraju institucije. Izabran sam voljom građana na čelo u najvećoj mjeri (ali ne isključivo) protokolarne institucije predsjednika Republike. Ne pada mi na um epigonski i automatizmom  ponavljati sve ono što je prije mene netko jednom napravio ili nije napravio", zaključio je Milanović te objavu završio na neobičan način:

"Ovo je tek početak. Bit će još promjena. Na kraju, veeelika pusa svim hejterima. Najveća pusa lažnim analitičarima, redom osobno ugrađenim u sitne poslovne aranžmane s vlašću. Oni me vjerno prate već desetljeće i po. Da parafraziram N. Buharina: na pobjedničkoj zastavi koju vijorim kap je i njihova znoja", napisao je Milanović.

Ključne riječi

Komentara 177

CR
crocop98
14:16 20.07.2020.

Milanoviću tvoj OSOBNi stav nas zaboli.TI si pajdo izabran i "radiš" tu funkciju za koju te svi (i koji su glasali za te i koji nisu ) plaćaju i to dobro!Dakle ,pošto si plaćen ima da se pojaviš na Himalaji ako to stoji u Ustavu!I onda se pitaju zašto SDP loše prolazi...

NE
nebitnoime
14:18 20.07.2020.

Pernar ima više dostojanstva od ove spodobe.

Avatar otacdomovine1
otacdomovine1
14:35 20.07.2020.

Pusa i tebi Zoka, nastavi zakucavati posljednji čavao ljevici!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije