Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sastanak s roditeljima

Premijer obećao ispraviti diskriminaciju i vratiti dječji doplatak starijima od 27

zoran milanović
Foto: Vlada RH
1/3
15.05.2015.
u 13:52

Vlada će do jeseni predložiti i u Sabor uputiti dopune i izmjene Zakona o doplatku za djecu kojima će se osigurati uvećani doplatak za djecu s težim oštećenjima zdravlja i nakon 27. godine života te rebalansom proračuna osigurati sredstva za provedbu zakona

Premijer Zoran Milanović i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić sastali su se danas s predstavnicima Građanske inicijative kojima su obećali kako će Vlada do jeseni predložiti i u Sabor uputiti dopune i izmjene Zakona o doplatku za djecu kojima će se osigurati uvećani doplatak za djecu s težim oštećenjima zdravlja i nakon 27. godine života te rebalansom proračuna osigurati sredstva za provedbu zakona.

Na sastanku su bili Vesela Bakotić, Nadica Bjelčić, Ana Čudina, Dijana Smajo i Siniša Bosanac koji su upoznali premijera s problemima roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

Dogovoreno je i uključivanje predstavnika Građanske inicijative u pripremu prijedloga zakona o inkluzivnom dodatku, a razmotren je i prijedlog uključivanja predstavnika Građanske inicijative u Vladino Povjerenstvo za osobe s invaliditetom.

Podsjetimo, izmjenama Zakona o dječjem doplatku 2002. godine pravo na naknadu izgubile su sve osobe s invaliditetom koje su 1. siječnja te godine napunile 27 godina. Riječ je o 1100 osoba s invaliditetom koje ne primaju naknadu od 831,50 kuna, dok to pravo doživotno i dalje ostvaruje 4000 osoba s invaliditetom.

>> Vladajući odbili ispraviti diskriminaciju, Novak: Ovo je dokaz koliko košta obraz

Komentara 4

KA
kafka
14:46 15.05.2015.

Svaka čast aktivistima. Upornost se isplati. . . . . . . . . . . Izvrstan primjer kako građani trebaju reagirati.! . . . . . . . . . . . . . . . s takvim ljudima ima nade.!!!!

Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
17:22 15.05.2015.

država sve u većem dugu a političari sve bogatiji

Avatar Dameanu
Dameanu
17:21 15.05.2015.

naknadu od 831,00 kn? sramota.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije