Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izrazio žaljenje i sućut

Milanović o pogibiji hrvatskog vojnika: To nije naš rat, nije čak ni NATO-ov rat

Zoran Milanović u Osijeku
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/6
26.07.2019.
u 19:11

Mislim da smo mi to radili malo sustavnije, ali ne bih se usudio to nazvati reformom, ne može Vlada to što radi nazvati reformom u četiri koraka. Mogu to pozdraviti, ali to nije reforma, rekao je Milanović o poreznoj reformi

Kandidat za predsjednika Republike Hrvatske, Zoran Milanović, boravio je u Osijeku, a tom je prigodom dao i izjavu za medije. Izrazio žaljenje i sućut zbog pogibije hrvatskog vojnika u Afganistanu. Smatra da bi se trebalo razmotriti ideju o povlačenju hrvatskih vojnika iz Afganistana i podsjetio da je njegova vlada smanjila broj hrvatskih vojnika u toj zemlji s 350 na 50. Milanović je rekao da mu nije jasno zašto je predsjednica odlučila ponovno povećati tu brojku. "To bi trebalo smanjiti", rekao je Milanović, javlja N1.

"To nije naš rat, to nije čak ni NATO-ov rat", dodao je.

Milanović se našalio da je "malo izmjestio ured u Osijek", u kojemu je posjetio svoga prijatelja, osječkog gradonačelnika Ivicu Vrkića. "Došao sam ovdje, odlučio sam doći u Osijek, nakon što godinu i pol nisam bio. Kampanja je, ne mogu se praviti da radim važne državničke poslove", rekao je Milanović.

Postane li predsjednik, rekao je da neće izmještati ured. "Neću obećavati da će Hrvatska biti bogata kao Švicarska, ali mogu obećati da će biti normalna kao Švicarska", rekao je Milanović.

Komentirao je i porezne izmjene koje su danas najavili ministar financija, Zdravko Marić, i premijer Andrej Plenković.

"Mislim da smo mi to radili malo sustavnije, ali ne bih se usudio to nazvati reformom, ne može Vlada to što radi nazvati reformom u četiri koraka. Mogu to pozdraviti, ali to nije reforma", rekao je Milanović.

Kad su porezi u pitanju, rekao je, postoje dvije porezne stope koje su nemoguće, 0 posto, jer država nema prihode i 100 posto, jer tada nitko neće raditi. "Sve između toga je tema za razgovor. Smanjivati opterećenje prije svega rada, da, ali ova ideja da se mlađe ljude oporezuje na dohodak manje od onih koji rade više od 30 godina je atraktivna, ali ima puno zamki. Zvuči dobro, ali je riskantna. Reforma, ovo što se događa, nije reforma niti ja smatram da Hrvatskoj treba reforma poreznog sustava. Trebamo svako toliko raditi promjene, pa tako i ovo što se događa nije reforma, nego su promjene", rekao je Milanović. 

"Reći ćete da hvalim Vladu, ali ovo je nastavak onoga iz 2015. godine, samo što je za to tada trebalo malo više hrabrosti", rekao je.

Nije želio komentirati svoje protukandidate na predsjedničkim izborima, jer to "nije moj posao i iz taktičkih razloga neću komentirati".

Komentara 102

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
20:49 26.07.2019.

haha, pristavi opet u bunilu, droga uzela svoje...

DH
dalibor.hren
21:08 26.07.2019.

Prvi kontingent naše vojske u Afganistan, ili kud već u crno bijeli svijet, je išao za vrijeme Ivice Račana! Onda je milanče šutio i ispijao pića u Peppermintu!

GS
goran.spehar
19:27 26.07.2019.

Ti tvoj ministar Kotromanović ste lijepo razvijali Morh,molim te nemoj više

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije