Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELA LUKA

Oglasio se Milanović koji nije pozvan na spajanje Pelješkog mosta: '16 godina i nije tako dugo'

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske/Marko Beljan
1/4
28.07.2021.
u 21:47

Predsjednik Republike naveo je da je Vela Luka malo mjesto, ali da se bori za europske fondove i poručio mještanima da i ubuduće koriste europski novac

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Vela Luka na Korčuli. U svom prigodnom obraćanju Predsjednik Republike osvrnuo se i na izgradnju Pelješkog mosta, koji će skratiti putovanje, između ostalog, i do Vela Luke. Podsjetio je kako su planovi i pripreme izgradnje mosta trajale skoro 16 godina što, po njemu,  i nije tako dugo za tako veliki projekt.

„O nekim stvarima se duže priča pa se ne napravi ništa. Od 2005. godine, kada je prvi puta netko stavio Pelješki most u svoj program, prošlo je 16 godine. Čekala je Hrvatska puno duže na neke jednako važne i još veće stvari. Dobro je da je most sada ovdje“, rekao je predsjednik Milanović, navodi se u priopćenju. 

Predsjednik Republike naveo je da je Vela Luka malo mjesto, ali da se bori za europske fondove i poručio mještanima da i ubuduće koriste europski novac “jer je to naš novac i po tome vrednujem uspješnost lokalne samouprave i uprave”.

„Koristite europske fondove, to je jedini smisao ove priče s Europskom unijom. Ovaj europski novac je naš novac i u teoriji ga ima duplo više od onoga što uplaćujemo. To treba iskoristiti“, zaključio je Predsjednik Republike.

Na Sjednici su, uz prigodan program i prezentaciju budućeg rada Općine, načelnica Općine Vela Luka, Katarina Gugić i predsjednik Općinskog vijeća Vela Luka, Zoran Manestar uručili općinska javna priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama te najuspješnijim sportašima. 

Uz predsjednika Milanovića bili su pročelnik Kabineta predsjednika, Bartol Šimunić i savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo, Melita Mulić, navodi se u priopćenju. 

1/16

 

 

Ključne riječi

Komentara 45

UU
uhljeb u holdingu
06:11 29.07.2021.

Ja stekao dojam da je Milanović sam došao negdje blizu pa to sve promatrao skriven u grmlju.

MA
Marsi
00:22 29.07.2021.

Kakva sramota! Hrvatska ne smije prikljuciti svoj teritorij kod Neuma. Od kad je BiH postala nasljednica Otomanskog carstva???

MA
MaksovMesar
23:36 28.07.2021.

Za zokija bi dolazak na most bio visokorizičan pothvat, jer je inače sklon nespretnom padanju...😝😝😝

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije