Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK RH

Milanović o Oluji: Pokušali su nam uvaliti zločinački pothvat, a to su glupe izmišljotine

Zagreb: Svečano obilježena 30. obljetnica ustrojavanja postrojbe Prvi hrvatski redarstvenik
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/11
04.08.2020.
u 10:58

"Imali  smo sreće da nijedan od naših generala nije ovlađen i osuđen. Zločinački pothvat, loša namjera koju su nam pokušali uvaliti, to je bila glupa izmišljotina", naglasio je predsjednik Milanović.

Svečanim završetkom obuke 2. naraštaja dočasnika i časnika u Središtu za razvoj vođa ''Marko Babić'' i prijamom ratnih zapovjednika iz Domovinskog rata započelo je danas obilježavanje vojno-redarstvene operacije Oluja, na kojem sudjeluje i predsjednik Republike Zoran Milanović.

Uoči dodjele odlikovanja, predsjednik se obratio kratkim govorom. 

"Rat ste dobili, dobili smo ga svi zajedno, ali prije svega oni koji su nosili oružje. Rat je gotov i nakon rata bilo je pokušaja, ne ulazim u motive, da se na Haškom tribunalu sve ovo prikaže kao zajednički zločinački pothvat. To je propalo.

Imali  smo sreće da nijedan od naših generala nije ovlađen i osuđen. Zločinački pothvat, loša namjera koju su nam pokušali uvaliti, to je bila glupa izmišljotina.

Ispričavam se jer pod dojmom kiše nisam pozdravio obitelji poginulih i nestalih. Sretan sam što vam mogu uručiti odlikovanje. To je naš dug časti i moj dug časti prema vama i prema njima. Žao mi je što ovo priznanje niste dobili i ranije", rekao je Milanović. 

Podsjetimo, predsjednik će uručiti odluke o odlikovanju Veleredom kralja Petra Krešimira IV. s lentom i Danicom umirovljenim generalima HV-a za izniman doprinos u stvaranju ratne strategije i vojne doktrine, zasluge u izgradnji Oružanih snaga te za osobite uspjehe u vođenju i zapovijedanju postrojbama Oružanih snaga te odluke o odlikovanju Redom Nikole Šubića Zrinskog gardijskim brigadama HVO-a i Specijalnoj policiji MUP-a za iskazano junaštvo njihovih pripadnika u Domovinskom ratu.

Održavanje svečanosti počinje na Kninskoj tvrđavi u 18 sati, a prijam ratnih zapovjednika počinje u 20 sati.

Ključne riječi

Komentara 167

Avatar @proma-trač
@proma-trač
11:17 04.08.2020.

Izgleda da je Milanovića nešto zabljesnulo i oborilo na tlo kao i sv. Pavla. Neka, drago mi je.

MI
Mislav28
11:07 04.08.2020.

Za 5 godina i 30 godišnju obljetnicu oslobađanje zemlje od velikosrbijanskog agresora treba opet napravit vojnu paradu kao za 20 godišnju obljetnicu, da vidimo stanje Hrvatske vojske , jel se šta modernizirala u 10 godina od 20 obljetnice Oluje.

KE
keckin37
11:13 04.08.2020.

Svaka cast Gospodinu Predsjedniku Milanovicu. Jako me iznenadio.Pokazao je da je veci Hrvat i od Kolinde I Plenkovica. Oni se nebi nikad usudili ovo napravit. Dosad sam bio protiv njega, a sad sam za njega. Zivio nam Predsjednik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije