Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'PLENKOVIĆ TADA NIJE BIO NA POSLU'

Milanović: Moja supruga prošla je Markovim trgom dvije minute prije napada

Čakovec: Zoran Milanović obišao Tehnološko-inovacijski centar Međimurje
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/11
19.10.2020.
u 12:53

– Kojim sam to riječima 2016. prosuo i posuo sjeme mržnje? – upitao je Milanović.

Predsjednik Zoran Milanović danas je u posjetu Međimurskoj županiji. Prilikom posjeta osvrnuo se na verbalne okršaje posljednjih dana s premijerom Andrejom Plenkovićem, ali i na napad na Markovu trgu.

– Kojim sam to riječima 2016. prosuo i posuo sjeme mržnje? – ponovio je Milanović pitanje premijeru. Kazao je da će isto pitanje postaviti i sutra.

 

– Relativiziranje napada? Je li to istina? Što uopće znači relativizirati, može li još neki primjer od gospodina Plenkovića? To ništa ne znači u duhu i slovu hrvatskog jezika... Nije ovo prepucavanje, na dan napada na zgradu Vlade, nazvao sam premijera, ponudio suradnju, složio se s njim da nam ne treba sjednica VNS-a, da bi on mene u Bruxellesu sljedeći dan optužio da sijem mržnju – kazao je predsjednik.

– Moja je supruga prošla tamo dvije minute prije tog napada. Snimku napada vidio sam odmah i stoga me čudilo što govori premijer. To je napad na policajca, koji ima manju plaću od napadača. Da, to ima elemente terorizma, međutim, to je bio usamljeni napadač – rekao je Milanović te dodao:

– Hoću sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, ali kako zakon kaže, a ne komunikacijsku paradu na kojoj je pola HDZ-ovaca.

Osvrnuo se na tvrdnju premijera da relativizira funkciju predsjednika države.

– Sve je relativno, to je i Einstein shvatio. Ne znam što znači relativizirati, to je vokabular iz Plenkovićeve maturalne radnje.

Čakovec: Zoran Milanović obišao Tehnološko-inovacijski centar Međimurje
1/9

Milanović je upitan i vrijeđa li ga to što ga je premijer nazvao 54-godišnjim šmrkavcem.

– Što je rekao? Ha-ha-ha. To me ne vrijeđa. To je da stanete i pogledate. Ja sam stariji od njega tri godine i nudim suradnju. A on ode u Bruxelles i ponaša se vrlo neodgovorno. Sebe radi žrtvom. Moja žena je tada prošla, majka moje djece. Što to znači? On tada nije ni bio na poslu. Narikač i guslar, to je zezanje. A šmrkavac je... to je kad ne znaš jezik pa se ne možeš ničega drugog sjetiti – rekao je Milanović.

Dodao je da ga zabrinjava situacija s koronakrizom u Hrvatskoj.

– Kad odem k mami, nosim masku. Što sad ako se nekome ovdje utvrdi da je nositelj koronavirusa? Pozivam vas sve da pogledate na Wikipediji hongkonšku gripu iz 1968. i kakve je posljedice ostavila. Jako poučno, umrlo je gotovo dva milijuna ljudi. Stalno pokušavam spoznati nešto novo i povući neku paralelu. Stalno trebamo slušati struku. No, Miroslav Radman, ugledni znanstvenik, govori sve suprotno od vladinih stručnjaka – kazao je predsjednik.

Za Inicijativu tri mora rekao je da živcira Njemačku, a da je Rusi ignoriraju.

– Protiv toga sam da Hrvatska da lipe za tu inicijativu, prije nego što vidimo za što i kada – rekao je Milanović, dodavši da Inicijativa nudi to da Hrvatska mora kupovati američki plin.

Nakon izjava medijima predsjedniku Milanoviću, županu Matiji Posavcu i gradonačelniku Čakovca Stjepanu Kovaču pristupio je muškarac s maskom koji je kazao da zastupa interese udruge Ovršni ustanak.

– To što se radi je kriminal, a jedini koji se brinu o ovršenima su Posavec i Kovač – kazao je muškarac, nakon čega je Milanović spomenuo slučaj branitelja Petra Janjića koji je dobio spor s bankom oko kredita. 

Komentara 91

II
Ivo@Ivano.
12:24 19.10.2020.

Da, i moja pok. baka je 1938 g prošla baš ispred ulaza di je nastreljen policajac. Imam li kakva prava oko uvoza automobila, aviona ili zrakoplova ?

YO
youme123456
12:38 19.10.2020.

nikad više lopovluka a ovi se prepiru ti si konj, ti si jazavac, ti si šmrkavac, ti si narikača itd. a što je najgore većina vas nasjedne ma treba ih sve stjerati znate dobro kamo....

MI
Mislav28
12:36 19.10.2020.

Šta su se milanović i plenković dogovorili da budu žrtve ,da budu dva diktatora koji se mjenjaju po potrebi u Hrvatskoj svađajući, a da lopine kradu i da se o njima ne priča nego o ova dva tutleka svaki dan u javnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije