Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK RH

Milanović o komemoraciji u Jasenovcu: Plenković laže, ne čita i ne poznaje duh hrvatskog jezika

Zagreb: Predsjednik Zoran Milanović obišao oštećene objekte Medicinskog fakulteta
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/2
20.04.2021.
u 17:27

Do njegova dolaska na čelo HDZ-a, reći nekome u lice da “laže” bilo je, u pravilu, rezervirano za političke marginalce i selske bukače, govor ispod razine političkih prvaka, govor sinova plićaka

Predsjednik Zoran Milanović u najnovijoj Facebook objavi osvrnuo se na premijera Andreja Plenkovića i njegove izjave o ovogodišnjoj komemoraciji u Jasenovcu

Podsjetimo, Plenkovića su novinari danas u Rijeci upitali o tri komemoracije u Jasenovcu nakon što se jutros pojavila informacija da premijer i predsjednik neće zajedno iskazati počast žrtvama ustaškog logora.

 Na pitanje zašto Milorad Pupovac ne želi s njim u kolonu, Plenković je odgovorio "odakle vama takva ideja". "Nemojte buncati", rekao je novinarki.

Objasnio je i zašto će u Jasenovcu biti tri kolone. Razlog su, objasnio je, epidemiološke mjere.

"Postavljen je vremenski okvir koji počinje u 9 sati ujutro i pojedina izaslanstva će u tom vremenskom razdoblju dolaziti na komemoraciju. Mi ćemo doći u 9, izaslanstvo Sabora u 10 i nakon toga slijede ostale delegacije". 

"Što se tiče zajedničkog polaganja cvijeća, nema glumljenja. Predsjednik kao sad pokreće inicijativu da Vlada, Sabor i predsjednik zajedno polože vijence. Mi nismo pokrenuli životinjsku farmu i uvrede i nema prostora za glumljenje. Ovo nema veze s narodima žrtava...", rekao je Plenković.

O svemu se, dakle, očitovao Milanović, a njegov Facebook status prenosimo u cijelosti: 

Plenković još jednom traljavo eskivira zajedničko obilježavanje jedne komemoracije i pokriva se uobičajenom profilaksom, “epidemiološkim razlozima”, ali kao, nije to njegova odluka. 😂😂😂😂 Nego čija je? Ministrova? Kakva sjajna difuzna membrana! Opna propušta samo ono što njemu godi.

Veli nam majstor i da “nije (nisu) oni pokrenuo (li) životinjsku farmu”, “nisu pokrenuli uvrede” i da “nema prostora za glumu”.

Na stranu njegovo očajno (ne)poznavanje i (ne)razumijevanje duha hrvatskog jezika, intuitivna sklonost samo njemu jasnim komitetsko-kosovskim metaforama i metonimijama (nismo mi POKRENULI uvrede; nismo mi “POKRENULI životinjsku farmu”), na stranu to da “slabo čita, a i to što čita krive stvari čita” (3N; Krivo srastanje) pa tako, u ovom slučaju, i Orwella, Plenković prvenstveno, da prostite - laže.

Do njegova dolaska na čelo HDZ-a, reći nekome u lice da “laže” bilo je, u pravilu, rezervirano za političke marginalce i selske bukače, govor ispod razine političkih prvaka, govor sinova plićaka. Bili smo često grubi, ali u olimpijskim rukavicama. On i Njonjo ogadili su javni diskurs kao nitko prije u hrvatskoj Državi. Životinjska farma je jednostavna alegorija. U njoj, doduše, nema psovki. Samo jeziva slutnja jednopartijske države u kojoj je svatko tko misli i govori drukčije tretiran kao “smeće” i “panj”.

Plenković još jednom traljavo eskivira zajedničko obilježavanje jedne komemoracije i pokriva se uobičajenom profilaksom,...

Objavljuje Zoran MilanovićUtorak, 20. travnja 2021.

Komentara 115

Avatar Bolsonaro
Bolsonaro
19:12 20.04.2021.

Prekopajte Jasenovac i pokažite nam dokaze da je tamo netko ubijen! Slovenija i Hrvatska su pune kostiju i ostataka ubijenih ljudi 1945. godine. Gdje su ostaci ubijenih u Jasenovcu?

JE
jesenica
17:34 20.04.2021.

Kako da o Jesenovcu kruže tako različite brojke žrtava.

Avatar Oluja 95'
Oluja 95'
19:11 20.04.2021.

A kaj vi idete u taj Jasenovac? Ni Tito tamo nije bio 35 godina. On je znao...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije